Orez cu legume
Prânz/ Cină,  Rețete

Orez cu legume în stil asiatic

Orezul cu legume este una dintre cele mai comune și răspândite garnituri folosite în bucătăria asiatică. Tocmai de aceea există nenumărate rețete pentru acest preparat. Varianta de orez cu legume pe care ți-o propun, nu conține un ingredient de bază al rețetei comune, și anume sosul de pește, întrucât țin să fie vegană, dar îți promit că rezultatul este cel puțin la fel de delicios.

Preparatul final este suficient de consistent încât să constituie un fel principal de mâncare. Îl poți savura cald sau rece… este la fel de savuros. Desigur, îl poți folosi ca și garnitură lângă un tofu scramble.

Orez cu legume
Orez cu legume

Îți dau și câteva ponturi:

  1. rețeta va ieși mai bine dacă folosești orez fiert și răcit, chiar orez gătit cu o zi înainte;
  2. poți dubla cantitatea de ghimbir sau poți adăuga și chilli sau piper cayenne dacă preferi ca preparatul să fie mai picant;
  3. nu înlocui uleiul de cocos cu cel de măsline sau de floarea-soarelui, căci rezultatul nu va fi același;
  4. poți adăuga și alte legume preferate… doar folosește-ți imaginația…

De ce avem nevoie:

  • 250 gr orez basmati sau sălbatic;
  • un ardei kapia;
  • două cepe (eu am folosit una albă și una roșie);
  • un morcov;
  • ghimbir (aprox. 3 cm);
  • 100 gr porumb (eu am folosit porumb congelat);
  • 100 gr fasole verde;
  • 4 linguri sos de soia;
  • o lingură ulei de susan;
  • o lingură ulei de cocos.

Cantitatea este pentru 4 porții.

Cum se prepară:

Punem orezul la fiert conform instrucțiunilor de pe ambalaj. După ce orezul este fiert îl lăsăm să se răcească și ne ocupăm de legume.

Curățăm și tăiem legumele; ca să păstrăm stilul specific bucătăriei asiatice, ardeiul, morcovul și  ghimbirul le tăiem bețișoare subțiri și lungi de aprox. 3-4 cm.

Într-o tigaie sau preferabil un wok punem uleiul de cocos și sotam scurt întâi ceapa și ghimbirul, apoi adăugăm morcovul și ardeiul și în ultimul rând porumbul, fasolea verde și orezul fiert. La final punem sosul de soia și uleiul de susan și lăsăm să se gătească câteva minute, până se absoarbe sosul.

Orez cu legume

Gata. Un alt preparat rapid, ușor de făcut de oricine și foarte gustos! Să-ți fie de folos!

Orez cu legume
Orez cu legume

2 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *