Prăjitură cu piersici și dulceață de trandafiri
Pentru că au apărut pe piață din producția autohtonă, m-am gândit să preparăm o prăjitură cu piersici. Îmi plac mult aceste fructe, care dincolo de faptul că sunt gustoase, hidratante, bogate în vitamine și minerale dar sărace în calorii, sunt considerate „fructele calmului”, având reale proprietăți anti-stres.
Propunerea mea nu este una clasică de vară: ușoară și acrișoară. Este o prajitură cu blat umed, mai dens, cu gust dulce, bogat, pe care am ales să îl accentuez prin folosirea ingredientului-surpriză: dulceața de trandafiri (cred că ar merge de minune și cu dulceața de cireșe amare).
Folosește acest blat cu orice fructe de sezon: cireșe, vișine, caise, căpșuni… și simte-te liber să-ți găsești propriul ingredient-surpriză…
De ce avem nevoie:
- 350 gr făină (eu am folosit mix de făină albă și neagră);
- 275 ml lapte vegetal;
- 115 ml ulei;
- 100 gr zahăr de cocos (sau zahăr brut);
- 1 plic praf de copt;
- zeamă de la o lamâie;
- coajă de lamâie bio;
- cardamon;
- vanilie;
- 50 gr dulceață de trandafiri;
- 8 piersici.
Cum se prepară:
Se amestecă într-un bol ingredientele uscate (făină, praf de copt, zahăr, cardamon, vanilie) și în alt bol cele umede (lapte, ulei, zeamă și coaja de lămâie, dulceața). Se combină amestecurile și se mixează energic cu un tel.
Piersicile se taie cubulețe (5 piersici) și felii (3 piersici). Cubulețele de piersici se adaugă în aluat și se amestecă.
Se pune aluatul în tavă tapetată cu hârtie de copt. Se ornează deasupra cu feliile de piersici. Se dă la cuptorul preîncălzit, pentru 50 min la 180 grade C.
Se lasă să se răcească complet.
Enjoy!
Dacă iți place această prăjitură, poți încerca și Banana cake.