Supă de roșii cu quinoa
Da, am mai găsit roșii la piață… Cred că printre ultimele de anul acesta… M-am bucurat că mai pot savura o supă pe cinste: supă de roșii cu quinoa. Așa că grăbește-te… nu-i de pierdut o astfel de ocazie…
Firește, dacă insiști, poți s-o prepari și-n extrasezon, cu roșiile pe care le găsești pe piață, sau chiar cu roșii din conservă, însă nu va avea fix aceeași savoare. Asta nu înseamnă că nu va fi foarte gustoasă și hrănitoare… căci pe lângă legume, conține quinoa, acest superaliment despre care ți-am vorbit aici.
De ce avem nevoie:
- o tulpină de praz;
- 1 kg de roșii;
- doi morcovi;
- doi ardei kapia;
- 100 gr quinoa (eu prefer să folosesc 50 gr. quinoa alba și 50 gr. quinoa roșie);
- trei căței de usturoi;
- o lingură de ulei de măsline;
- sare, piper – după gust;
- câteva frunze de busuioc.
Cum se prepară:
Spălăm morcovii, prazul și ardeii, îi tăiem și îi punem la fiert într-o oală cu puțin ulei și apă.
Punem roșiile la cuptor pentru aproximativ 15- 20 de minute.
Pregătim quinoa: o spălăm bine în trei ape, altfel va avea un gust amar.
Când legumele sunt aproape fierte, adăugăm usturoiul și quinoa.
La final, adaugăm roșiile, sarea, piperul și mai dăm un clocot.
Blendăm supa împreună cu frunzele de busuioc.
Servim supa de roșii caldă, cu sau fără crutoane.