Banana cake
Sigur ți s-a întâmplat și ție să uiți câteva banane pe raft pâna când au prins pete de culoare mai închisă. În niciun caz nu le arunca; pot fi vedetele unui desert delicios! Chiar dacă nu ai timp în acel moment pentru gătit, curăță-le de coajă, taie-le bucăți și pune-le într-o pungă la congelator. Poți folosi bucăți in smoothie-urile tale de la micul dejun sau poți face o înghețată incredibilă… Dar cum în această perioadă nu timpul este o problemă pentru noi, eu îți propun o rețetă clasică de banana cake.
De ce este bine să consumăm banane? Pentru că acestea conțin o varietate de vitamine și minerale: vitamina B6, mangan, vitamina C, potasiu, magneziu, acid folic, niacină, vitamina A, riboflavină, fibre, proteine, contribuind astfel la reducerea riscului de cancer, astm, la reducerea tensiunii arteriale, relaxare și ameliorarea stării de spirit.
Să vedem cu ce și cum preparăm delicioasa banana cake:
De ce avem nevoie:
- 2 banane pentru blat plus o banană mare pentru ornat;
- 60 ml ulei vegetal;
- 120 ml apă;
- jumătate linguriță de vanilie;
- 100 gr zahăr de cocos sau brut;
- 200 gr făină;
- 100 gr migdale;
- 50 gr stafide;
- 1 plic praf de copt.
Cum se face:
Preîncălzim cuptorul la 180 grade C.
Zdrobim bananele și le mixăm bine cu ajutorulul unui robot de bucătărie sau al unui mixer.
Adăugăm peste banane apa, uleiul, vanilia și mixăm bine.
Punem apoi zahărul și mixăm în continuare.
După ce toate ingredientele sunt omogenizate adăugăm făina cu praful de copt.
La sfârșit punem migdalele mărunțite, stafidele și turnăm compoziția într-o tavă rotunda cu inel, tapetată.
Tăiem ultima banană pe lung, în 4 felii și le așezăm peste copoziție.
Punem tava la cuptor aproximativ 1 h si 15 min, la 180 grade C.
Lăsăm să se răcească, desprindem ușor cu un cuțit subțire marginile și scoatem prăjitura din inel.
Servim oricând ne face cu ochiul
Daca îți plac bananele poți incerca și banana bread sau checul răsturnat cu banane și afine.
Un comentariu
Pingback: