Biscuiți cu merișoare sau cu ciocolată
Pentru dimineți grăbite. Pentru pauza de “ceva dulce”. Pentru copii sau pentru copilul din tine. Acești biscuiți sunt atât de buni și atât de ușor de făcut, încât merită să fie nelipsiți din cămara ta. Rămâne să te decizi doar cu ce îi preferi: biscuiți cu merișoare sau cu ciocolată?
Alegi merișoarele pentru beneficiile binecunoscute în tratarea afecțiunilor tractului urinar, căt și pentru cele mai puțin cunoscute, precum: surse excelente de antioxidanți, întăresc sistemul imunitar, au efecte antiinflamatoare, combat bacteria Helicobacter pylori.
Ciocolata va fi întotdeauna preferată; doar este cel mai iubit dulce din lume (poți încerca și tarta de ciocolată și zmeură). Poate fi ea însă și un aliment sănătos? Desigur, dacă are o cantitate cât mai mare de cacao (ciocolată neagră, cu 80-85% procent de cacao) și dacă este consumată cu moderație. (căteva pătrățele pe zi). Cacaoa conține vitamine (A,B1, B2, B3, C,E), minerale (magneziu, calciu, cupru, potasiu), crește fluxul de sânge la nivelul creierului, ceea ce contribuie la îmbunătășirea funției cognitive, crește producția de endorfine, ceea ce conferă organismului o stare de bine.
Dacă te-ai decis, să trecem la treabă… știu că ești nerăbdător să te răsfeți cu acești sănătoși biscuiți.
De ce avem nevoie:
-120 gr zahăr de cocos sau brun;
– 40 gr ulei de cocos;
– 100 ml lapte vegetal;
– 220 gr făină;
– două linguri fulgi de cocos;
– două linguri fulgi de ovăz;
– praf de copt;
– un vârf de cuțit de bicarbonat de sodiu;
– un vârf de cuțit de sare;
– merișoare sau ciocolată neagră, după preferințe;
– vanilie.
Cum se prepară:
Amestecăm făina, praful de sare, praful de copt, zahărul, bicarbonatul, fulgii de cocoș, fulgii de ovăz și merișoarele (sau bucățelele de ciocolată).
Topim uleiul de cocoș și îl amestecăm cu laptele.
Combinăm partea solidă cu partea lichidă și frământam până devine un aluat omogen.
Din aluat modelăm biscuiții și îi punem în tavă.
Dăm biscuiții la cuptor pentru 10- 12 minute la 180 grade.
Scoatem tava din cuptor și o lăsăm să se răcească.
Păstrează biscuiții într-un borcan de sticlă sau o cutie de metal cu capac.
2 comentarii
Pingback:
Pingback: