Carrot cake cu mango
Este o prăjitură de care te vei îndrăgosti la prima linguriță. Blatul dens și foarte aromat se îmbină de minune cu crema fină și răcoritoare de cocos iar fructele sunt detaliul care completează memorabil acest carrot cake.
Morcovii, pe lângă binecunoscutele proprietăți curative, ne ajută în această rețetă la consistența blatului, așa cum sfecla roșie o face în rețeta brownie.
În varianta de astăzi a prăjiturii am preferat mango, pentru aroma sa, însă am făcut această rețetă și cu alte fructe – caise, piersici, și este la fel de bună.
Înainte de a trece la treabă te sfătuiesc să pui converva de lapte de cocos în frigider pentru câteva ore, chiar peste noapte dacă este posibil, pentru că bate mai bine și nu se taie.
Să vedem de ce avem nevoie:
- 200 gr făină;
- 150 gr zahăr de cocos;
- un praf de copt;
- jumătate de linguriță de bicarbonat de sodiu;
- o linguriță de scorțișoară;
- o linguriță rasă de nucșoară;
- o jumătate de linguriță de ghimbir pudră;
- 120 ml lapte vegetal;
- 60 gr ulei de măsline;
- o lingurită de oțet de mere;
- 100 gr morcov ras;
- 60 gr nuca (opțional);
- un mango.
Pentru cremă avem nevoie de:
- o conservă de lapte de cocos;
- 50 gr zahăr de cocos;
- o linguriță de agar agar;
- coajă de lămâie bio ( după gust).
Cum se prepară:
Într-un bol amestecăm partea uscată (făina, zahărul, praful de copt, bicarbonatul, condimentele).
În alt bol amestecăm laptele vegetal cu uleiul, vanilia și oțetul de mere.
Turnăm partea lichidă peste partea uscată și amestecăm bine până se formează un aluat omogen.
Morcovii îi curățăm ți îi dăm pe răzătoarea mica, apoi îi adăugăm în compoziție.
Opțional putem adăuga și sâmburi de nucă mărunțiți.
Turnăm compoziția într-o tavă și pe deasupra punem bucățelele de mango.
Dăm tava la cuptorul preîncalzit la 180 gr, pentru aproximativ 25- 30 min.
Când blatul este copt, îl lăsăm 5 minute în tavă și apoi îl scoatem și îl lăsăm la răcit.
Între timp ne ocupăm de cremă.
Mixăm partea groasă din conserva de lapte de cocos (este foarte important să punem doar partea goasă, fără apa de cocos!) cu 50 gr de zahăr de cocos și coaja de lămâie.
Partea lichida din conservă o punem la încălzit până ajunge la punctul de fierbere, moment în care adăugăm o lingurită de agar agar, amestecăm bine cu un tel și lăsăm să dea un clocot.
Punem această parte lichidă într-un bol, lăsăm câteva minute să se răcească (nu maim ult, pentru că se încheagă!) iar apoi introducem amestecând ușor crema bătută, până se încorporează.
Punem crema peste blat și dăm totul la rece pentru 2-3 ore.
Ornăm după inspirație și savurăm după poftă!
Un comentariu
Pingback: