Go Back
Brioșe cu căpșuni

Brioșe vegane cu căpșuni

Prep Time 10 minutes
Cook Time 25 minutes
Total Time 35 minutes
Course Aperitiv, Appetizer, Breakfast, Desert, Dessert
Servings 9 bucăți

Ingredients
  

  • 240 ml lapte de soia
  • 250 gr făină
  • 100 gr zahăr brun sau de cocos
  • 30 gr fulgi de ovăz
  • 10 gr praf de copt
  • 80 ml ulei vegetal
  • 5 gr extract de vailie sau esență
  • un praf de sare
  • 200 gr căpșuni proaspete
  • 5 ml oțet de mere

Instructions
 

  • Preîncălzim cuptorul la 170 de grade Celsius.
  • Într-un vas adăugăm laptele de soia și oțetul de mere. Le amestecăm și le lăsăm câteva minute până pregătim restul ingredientelor.
  • Căpșunile le spălăm bine și le tăiem cubulețe. Le amestecăm cu o lingură de zahăr.
    capsunile cu zahar pentru briose
  • Adăugăm în alt vas toate ingredientele uscate (făina, fulgii de ovăz, sarea, praful de copt și zahărul care a mai rămas după ce am adăugat o lingură peste căpșuni).
  • Peste ingredientele uscate, adăugăm laptele, uleiul și vanilia. Amestecăm cu un tel până se formează un aluat omogen.
    amestecam ingredientele si formam aluatul
  • La final, adăugăm căpșunile și amestecăm.
    adaugam capsunile
  • Punem aluatul obținut în forme pentru brioșe și le coacem timp de 25 de minute la 170de grade Celsius.
    briosele inainte de coacere
  • Le lăsăm să se răcească complet, apoi le pudrăm cu zahăr pudră.
    brioșele după coacere
Keyword breakfast, briose, de post, desert vegan, healthy, vegan