Într-un vas adăugăm laptele de soia și oțetul de mere. Le amestecăm și le lăsăm câteva minute până pregătim restul ingredientelor.
Căpșunile le spălăm bine și le tăiem cubulețe. Le amestecăm cu o lingură de zahăr.
Adăugăm în alt vas toate ingredientele uscate (făina, fulgii de ovăz, sarea, praful de copt și zahărul care a mai rămas după ce am adăugat o lingură peste căpșuni).
Peste ingredientele uscate, adăugăm laptele, uleiul și vanilia. Amestecăm cu un tel până se formează un aluat omogen.
La final, adăugăm căpșunile și amestecăm.
Punem aluatul obținut în forme pentru brioșe și le coacem timp de 25 de minute la 170de grade Celsius.
Le lăsăm să se răcească complet, apoi le pudrăm cu zahăr pudră.
Keyword breakfast, briose, de post, desert vegan, healthy, vegan