Go Back

Prep Time 5 minutes
Cook Time 30 minutes
Course Aperitiv, Gustare, Mic dejun
Cuisine Vegan
Servings 6

Ingredients
  

  • 250 gr amaranth
  • 500 ml apă
  • 2 linguri făină de orez opțional
  • 1 buc ceapă roșie
  • 200 gr maioneză vegană opțional
  • suc de lămâie după gust
  • sare, piper după gust
  • 20 ml ulei de in

Instructions
 

  • Spălăm bobițele de amaranth într-o sită, apoi le lăsăm la înmuiat câteva ore sau peste noapte (opțional).
    Icre din amaranth
  • După ce s-au înmuiat, le scurgem și le punem la fiert în 500 ml de apă ( la o măsură de amaranth sunt necesare două măsuri de apă pentru fierbere).
  • Fierbem bobițele aproximativ 15- 20 minute ( până când se îngroașă), apoi adăugăm două linguri de făină de orez. Amestecăm bine până ce făină absoarbe tot lichidul (pas opțional), apoi lăsăm bobițele fierte să se răcească complet.
  • Între timp preparăm maioneză vegană că în această rețetă ( folosim câtă maioneză dorim, în funcție de gustul fiecăruia).
  • Tocăm mărunt o ceapă roșie.
  • Când amaranth-ul s-a răcit, adăugăm maioneză, ceapa, uleiul de in și amestecăm bine. După gust, mai adăugăm sare și suc de lămâie.
  • Servim icrele cu pâine prăjită și roșii aromate.
  • Poftă bună!
Keyword amaranth, breakfast, healthy, icre, mic dejun, vegan, veganfood