Spălăm bobițele de amaranth într-o sită, apoi le lăsăm la înmuiat câteva ore sau peste noapte (opțional).
După ce s-au înmuiat, le scurgem și le punem la fiert în 500 ml de apă ( la o măsură de amaranth sunt necesare două măsuri de apă pentru fierbere).
Fierbem bobițele aproximativ 15- 20 minute ( până când se îngroașă), apoi adăugăm două linguri de făină de orez. Amestecăm bine până ce făină absoarbe tot lichidul (pas opțional), apoi lăsăm bobițele fierte să se răcească complet.
Între timp preparăm maioneză vegană că în această rețetă ( folosim câtă maioneză dorim, în funcție de gustul fiecăruia).
Tocăm mărunt o ceapă roșie.
Când amaranth-ul s-a răcit, adăugăm maioneză, ceapa, uleiul de in și amestecăm bine. După gust, mai adăugăm sare și suc de lămâie.
Servim icrele cu pâine prăjită și roșii aromate.
Poftă bună!
Keyword amaranth, breakfast, healthy, icre, mic dejun, vegan, veganfood