
Nuggets de tofu cu sos tzatziki
Cred că majoritatea tinerilor și mai ales a copiilor iubește nuggets-ii. Nu încurajez consumul de preparate fast-food, deci varianta pe care ți-o propun este una sănătoasă și, așa cum te-am obișnuit, vegană. Vei fi uimit de savoarea nuggets-ilor mei, preparați din tofu și rumeniți în cuptor.
Despre tofu am scris aici . Secretul rețetei cred însă că constă în combinația de condimente folosită și de sosul tzatziki.
Haide să vedem cum preparăm acești nuggets de tofu cu sos tzatziki…

De ce avem nevoie:
Pentru nuggets
- 400 gr tofu;
- 4 linguri de pesmet;
- o linguriță de boia dulce;
- o linguriță de boia afumată;
- sare, piper;
- două linguri de drojdie inactivă;
- 200 ml lapte vegetal;
- 3- 4 linguri de amidon de porumb sau făină de tapioca.
Pentru sosul tzatziki:
- 3 linguri de maioneză vegană (opțional);
- 4 linguri iaurt de soia;
- un cătel de usturoi;
- 3 castraveți murați;
- câteva fire de mărar proaspăt.
Dacă dorești să prepari acasă maioneza, și eu te încurajez să o faci, ai nevoie de:
- 50 ml lapte de soia;
- 100 ml ulei de măsline;
- o lingură de muștar;
- sare, piper;
- suc de lămâie (după gust).
Cum se prepară:
Scurgem bine tofu de apă și îl tăiem bețișoare. Le așezăm pe un prosop de hârtie. Punem deasupra alt prosop de hârtie, un dog și peste ceva greu, astfel încât să apese puțin peste bucățile de tofu. Le lăsăm așa pentru aproximativ 30 de minute, pentru a se absorbi surplusul de apă.
Pregătim trei boluri. In primul amestecăm pesmetul, boiaua, sarea, piperul și drojdia inactivă. In cel de al doilea bol adăugăm laptele vegetal iar în ultimul amidonul de porumb/făina de tapioca.

Dupa ce tofu s-a scurs de apă, luăm câte o bucată și o dăm prin amidon/tapioca, apoi prin lapte și la sfârșit prin amestecul de pesmet. Procedăm la fel până terminăm bucățile de tofu.

Dăm tava la cuptorul preincalzit la 200 gr C pentru 15 minute.
Până tofu se coace, ne ocupăm de sos.
Pentru maioneză avem nevoie de un blender vertical și un vas îngust și înalt. Adăugăm laptele de soia, muștarul și uleiul. Punem mixerul vertical pe fundul recipientului și îl pornim. Ținem pentru câteva secunde mixerul în aceasta poziție, apoi urcăm ușor, până când compoziția se leagă și se formează maioneza. La final adăugăm sare, piper și suc de lămâie.
Amestecăm iaurtul de soia cu maioneza, adăugăm un cățel de usturoi dat prin presă sau tocat și castraveții dați pe răzătoare și apoi scurși. La final adăugăm sare, piper și mărarul tocat mărunt.

Putem servi acest preparat simplu sau lângă o porție generoasă de cartofi wedges.


Plăcinte cu varză

Prăjitură cu foi fragede și mere
S-ar putea să-ți placă și

Chowder cu broccoli
28 aprilie 2020
Prăjitură cu dovleac și cremă de cafea
5 noiembrie 2021
3 comentarii
Adriana N.
Buna!
Pentru cate portii este aceasta reteta cu cantitatile de ingrediente mentionate mai sus?
Multumesc,
Adriana
The colors of cooking
Buna, depinde cat de multe vrei sa mananci:)…mie mi-au iesti dintr-un tofu de 400 gr, 12 bucati. 🙂
Pingback: