Prăjitură răsturnată cu piersici
Îmi plac mult piersicile, pentru că sunt gustoase, hidratante, bogate în vitamine și minerale, iar pentru că tot este sezonul lor, am preparat o prăjitură răsturnată.
O prajitură de vară: ușoară și acrișoară, cu blat umed, mai dens și nu foarte dulce! Prăjitura perfectă pentru o zi toridă!
Folosește acest blat cu orice fructe de sezon și bucură-i pe cei dragi cu gustul ei!
De ce avem nevoie:
- 350 gr făină;
- 275 ml lapte vegetal;
- 115 ml ulei;
- 100 gr zahăr brut;
- 1 plic praf de copt;
- zeamă de la o lămâie;
- cardamom;
- vanilie;
- 50 gr dulceață de piersici/ caise/ gutui;
- 4 piersici.
Cum se prepară:
Piersicile se feliază și se pun într-un castron. Peste acestea se adaugă o lingură de zahăr brun și se amestecă.
Se amestecă într-un bol ingredientele uscate (făină, praf de copt, zahăr, cardamon, vanilie) și în alt bol cele umede (lapte, ulei, zeamă și coaja de lămâie, dulceața). Se combină amestecurile și se mixează energic cu un tel.
Se pun piersicile pe fundul unei tăvi tapetate cu hârtie de copt, iar aluatul se toarnă peste acestea.
Se dă la cuptorul preîncălzit, pentru 40- 50 min la 180 grade C.
Se lasă să se răcorească pentru 5- 10 minute, apoi se întoarce.
După ce se răcește complet, se pudrează cu zahăr pudră.
Enjoy!