Tartă cu pesto de busuioc și roșii
Pentru că vara nu se-arată încă-n termometre, am hotărât s-o stârnesc măcar prin aromele preparatului pe care ți-l propun astăzi: tarta cu pesto și roșii, o combinație clasică, fresh, cu accente mediteraneene. Desigur, îi poți adaugă și mozzarella sau parmezan; gustul ei va fi unul special.
Busuiocul a fost întotdeauna considerat o plantă sacră. Pe lângă aromă specială pe care o dă preparatelor, busuiocul are numeroase beneficii, datorită conţinutului mare de vitamine şi minerale. Este folosit de mii de ani pentru a trata o gamă largă de afecțiuni printre care și bronșita, reumatismul, epilepsia, astmul, etc.
Nu mai stă pe gânduri; încearcă această tarta cu roșii și pesto de busuioc și vei simți garantat aromă zilelor călduroase de vară!
De ce avem nevoie:
– un aluat de foietaj;
– 300 gr roșii chery colorate;
– 40 gr migdale;
– o mâna de busuioc proaspăt;
– câteva fire de mărar;
– o mâna de baby spanac;
– suc de lămâie;
– sare, piper;
– 2- 3 linguri ulei de măsline;
– un cățel de usturoi;
Cum se prepară:
Decupăm aluatul în formă tăvii ( dacă această este rotundă), dacă dorim că tarta să fie dreptunghiulară, atunci punem aluatul în tavă și îi îndoim marginile pentru a crea o bordură).
Înțepam aluatul cu o furculiță și îl lăsăm deoparte.
Pregatim pesto-ul. În cana unui blender punem sâmburii de migdale, mararul bine spălat și zvântat, o mână de busuioc proaspăt, usturoiul, sare, piper și zeama de lămâie. Blendăm la viteză mică și adăugăm ulei cât să lege sosul. Dacă dorim o consistență mai fluidă, putem adăuga apă.
Tăiem roșiile în jumătate și le stropim cu un ulei aromat ( eu am folosit ulei de floarea soarelui cu hribi).
Întindem sosul pesto pe blat și așezăm roșiile cum dorim.
Punem tarta la cuptor pentru 25- 30 de minute.
Când este gata, scoatem tavă și o lăsăm să se răcorească, apoi o putem servi.