Tartă cu pesto
Prânz/ Cină,  Rețete

Tartă cu pesto de busuioc și roșii

Pentru că vara nu se-arată încă-n termometre, am hotărât s-o stârnesc măcar prin aromele preparatului pe care ți-l propun astăzi: tarta cu pesto și roșii, o combinație clasică, fresh, cu accente mediteraneene. Desigur, îi poți adaugă și mozzarella sau parmezan; gustul ei va fi unul special.

Busuiocul a fost întotdeauna considerat o plantă sacră. Pe lângă aromă specială pe care o dă preparatelor, busuiocul are numeroase beneficii,  datorită conţinutului mare de vitamine şi minerale. Este folosit de mii de ani pentru a trata o gamă largă de afecțiuni printre care și bronșita, reumatismul, epilepsia, astmul, etc.

Nu mai stă pe gânduri; încearcă această tarta cu roșii și pesto de busuioc și vei simți garantat aromă zilelor călduroase de vară!

Tartă cu pesto

De ce avem nevoie:

–        un aluat de foietaj;

–        300 gr roșii chery colorate;

–        40 gr migdale;

–        o mâna de busuioc proaspăt;

–        câteva fire de mărar;

–        o mâna de baby spanac;

–        suc de lămâie;

–        sare, piper;

–        2- 3 linguri ulei de măsline;

–        un cățel de usturoi;

Cum se prepară:

Decupăm aluatul în formă tăvii ( dacă această este rotundă), dacă dorim că tarta să fie dreptunghiulară, atunci punem aluatul în tavă și îi îndoim marginile pentru a crea o bordură).

Înțepam aluatul cu o furculiță și îl lăsăm deoparte.

Pregatim pesto-ul. În cana unui blender punem sâmburii de migdale, mararul bine spălat și zvântat, o mână de busuioc proaspăt, usturoiul, sare, piper și zeama de lămâie. Blendăm la viteză mică și adăugăm ulei cât să lege sosul. Dacă dorim o consistență mai fluidă, putem adăuga apă.

Tăiem roșiile în jumătate și le stropim cu un ulei aromat ( eu am folosit ulei de floarea soarelui cu hribi).

Întindem sosul pesto pe blat și așezăm roșiile cum dorim.

Punem tarta la cuptor pentru 25- 30 de minute.

Tartă cu pesto

Când este gata, scoatem tavă și o lăsăm să se răcorească, apoi o putem servi.

Tartă cu pesto

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *