Paste cu sfeclă roșie
Prânz/ Cină,  Rețete

Paste cu sfeclă roșie, varză de Bruxelles și tofu

După cum ți-am mai spus și aici, îmi plac foarte mult pastele; atât să le gătesc, cât și să le consum… Pe locurile fruntașe în top-ul meu sunt în continuare cele cu sosuri pe bază de roșii, dar experimentez mereu noi combinații și gusturi. Așa s-a născut și rețeta de astăzi, paste cu sfeclă roșie, varză de Burxelles și tofu.

De ce avem nevoie:

  • 500 gr paste (eu am folosit paste de năut);
  • 200 gr varză de Bruxelles;
  • 300 gr tofu;

pentru sos:

  • două bucăți de sfeclă roșie (coaptă sau fiartă);
  • trei căței de usturoi;
  • o mână de sâmburi de caju cruzi (pot fi și hidratați înainte cu câteva ore);
  • o cutie de smântană de soia;
  • 50 ml vin roșu (opțional)

pentru marinadă:

  • o lingură de ulei;
  • o linguriță de oțet balsamic;
  • o linguriță de sos de soia;
  • boia dulce, afumată, usturoi pudră.

Cum se prepară:

Primul lucru de care ne ocupăm este sfecla roșie, ingredientul-vedetă al preparatului, care se gătește cel mai greu. Spălăm, decojim și tăiem sfecla în bucățele. Apoi o coacem la cuptor pentru aproximativ 30- 35 de minute sau o fierbem în apă, aproximativ 40 minute.

Până se gătește sfecla, ne ocupăm de celelalte componente ale preparatului. Pregătim marinada, amestecând toate ingredientele menționate. Apoi tăiem tofu în cubulețe, îl punem în marinadă și îl lăsăm așa cel puțin o jumătate de ora.  După aceasta punem cubulețele de tofu într-o tigaie și le  sotăm.

De asemenea, curățăm (dacă este cazul) varza de Bruxelles, o tăiem în patru si o sotam în tigaie impreuna cu sare și usturoi pudră (optional).

Fierbem pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj.

Când sfecla este coaptă/ fiartă, o punem în în tigaie împreuna cu usturoiul și 50 ml vin roșu( opțional) si o sotăm până scade puțin sosul.

Paste cu sfeclă roșie

Adăugăm conținutul în cana unui blender, impreuna cu sâmburii de caju si smântana de soia și mixam pana se formează o crema.

Amestecam crema cu pastele fierte și scurse de apă, apoi adăugăm varza de Bruxelles și tofu.

Paste cu sfeclă roșie
Paste cu sfeclă roșie
Paste cu sfeclă roșie
Paste cu sfeclă roșie

Poftă bună!

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *