Plăcinte cu varză
Astăzi îți propun o rețetă simplă, cinstită, ca la bunica acasă: plăcinte cu varză. Bune de savurat ca gustare între mese sau la o cină devreme. Sau când ți-e poftă…
Cu siguranță nu știai faptul că varza conține o cantitate de vitamina C cel puțin egală cu cea existent în portocală. De asemenea, varza este bogată în fitonutrienți, antioxidanți, vitamine (A, K, B1, B6, B9, E) și minerale (calciu, sodiu, potasiu, fier, fosfor, iod). Varza te ajută să slăbești și ajută la detoxifierea organismului și eliminarea excesului de apă. În plus, varza este un tonic excelent, combate stresul, oboseala și previne apariția unor boli degenerative, stimulează circulația sângelui, îmbunătățind ușor atenția și starea de spirit
De ce avem nevoie:
- 300 gr făină albă;
- 100 gr făină integrală de grâu;
- 250 ml apă călduță;
- drojdie;
- sare;
- o varză mica;
- piper, cimbru după gust.
Cum se prepare:
Cernem într-un bol făina și peste aceasta adăugăm drojdia dizolvată în apă caldă și sare.
Frământăm aluatul câteva minute și apoi îl acoperim cu o cârpă curate și îl lăsăm la dospit pentru aproximativ 60 minute.
Între timp, tăiem varza și o sotăm împreună cu condimentele, până se înmoaie și devine maronie.
După ce aluatul a dospit, îl răsturnăm pe masa de lucru și îl împărțim în biluțe.
Întindem fiecare bilă de aluat și în mijloc adăugăm o lingură-două de varză călită. Aducem marginile peste varză si formăm o plăcintă. Procedăm la fel și cu celalalte.
Când am terminat de format plăcintele, le punem în cuptorul preîncălzit la 180 gr C, pentru aproximativ 20 de minute.
După ce sunt coapte, ungem fața plăcintelor cu puțin ulei.
Le servim calde sau reci.