Supă raw de dovleac
Supă raw de dovleac
Poate că nu te-ai gândit până acum că dovleacul plăcintar poate fi folosit și în starea sa crudă. Ei bine, folosește-l cu încredere în supe reci sau smoothie-uri. Aroma sa este chiar mai puternică, iar textura sa dă o consistență și o cremozitate aparte preparatului. Nu mai vorbesc despre culoare – absolut superbă și îmbietoare.
În plus, toți nutrienții pe care-i conține dovleacul și despre care am scris aici , în stare crudă și nealterată vor hrăni mai intens și mai profund organismul nostru.
Așadar, pentru că nu mai este chiar mult timp până la finalul sezonului lui, te sfătuiesc să profiți din plin de această legumă.
De ce avem nevoie:
- 200 gr dovleac;
- un fir de ceapă verde;
- 25 gr semințe de floarea soarelui;
- 25 gr semințe de dovleac;
- 100 ml suc de morcov sau un morcov mic;
- jumătate de linguriță de chimen;
- sare, piper ( după gust);
- două linguri de ulei presat la rece;
- 150 ml apă;
- o linguriță de oțet balsamic (opțional);
- suc de lămâie (după gust);
- sirop de agave (după gust).
Cum se prepară:
Curățăm dovleacul și îl tăiem cubulețe.
Folosim un storcător de fructe si legume (prefer slowjuicer-ele, cu melc) pentru a face sucul de morcovi. Putem folosi în loc de suc de morcov și morcovul întreg, tăiat mic, însă textura supei va fi puțin mai grunjoasă de la pulpa morcovului.
În cana unui blender adăugăm dovleacul, sucul de morcovi sau morcovul tăiat mic, semințele de dovleac și floarea soarelui și restul de condimete.
Punem și apa și blendăm la viteză mare până când se formează o supă cremă fină.
Gustăm supa și o asezonăm după gust cu sare, piper și suc de lămâie.
Pentru decor folosim o parte din dovleacul rămas, din care facem crutoane, pe care le stropim cu lămâie.
Să-ți fie cu folos!