Colac cu spanac, ricotta vegană și nucă
19 decembrie 2021
Au mai rămas doar câteva zile până la sărbătoarea Crăciunului și aș dori să vin în ajutorul vostru cu câteva rețete de Sărbătoare, printre care și acest colac cu spanac și alternativă la ricotta.
Zilele trecute v-am arătat cu pregătesc eu un cozonac vegan cu nucă.
Pentru această rețeta, am folosit Marmota ( alternativă la ricotta cu verdețuri) de la rawckers, dar puteți să o înlocuiți cu tofu natur.
În continuare, va voi scrie ingredientele și modul de preparare.
Colac cu spanac, ricotta vegană și nucă
Prep Time 1 hour hr
Cook Time 25 minutes mins
Total Time 1 hour hr 25 minutes mins
Course Aperitiv, Appetizer, Breakfast, Gustare, Mic dejun
Cuisine Vegan
Servings 4
De ce avem nevoie
Pentru aluat:
- 300 gr făină albă
- 7 gr drojdie uscată
- 160 ml apă caldă
- 30 ml ulei de măsline
- 10 gr sare
Pentru umplutură:
- 300 gr spanac congelat
- 150 gr alternativă la ricotta de la rawckers sau tofu
- 3 căței de usturoi
- o ceapă
- o linguriță coajă de lămâie
- 60 gr nucă
- 40 gr merișoare
- jumătate linguriță de nucșoară
- câteva fire de mărar
- sare și piper după gust
Cum se prepară
- Mai întâi ne ocupăm de aluat. Într-un bol adăugăm făină și sarea. Dizolvăm drojdia în apă călduță și o turnam peste făină. Amestecăm cu o lingură până se leagă aluatul, apoi adăugăm uleiul de măsline și frământăm de mâna ( sau cu ajutorul unui robot de bucătărie) până se formează un aluat omogen și elastic.
- Lăsăm aluatul la dospit pentru o oră.
- Între timp, tocăm ceapă și usturoiul și le călim în puțin ulei de măsline pentru 3-4 minute. Adăugăm spanacul congelat și amestecăm până se desface.
- Adăugăm restul ingredientelor (ricotta/ tofu, nucă, merișoarele, nucșoară, coajă de lămâie, mărarul și amestecăm.
- Oprim focul și condimentăm după gust cu sare și piper.
- După ce aluatul a dospit, îl împărțim în două și îl întindem ( pe lung).
- Punem compoziția și rulăm.
- Procedăm la fel și cu cealaltă parte de aluat.
- Împletim frumos coroniță și o dăm la cuptorul preîncălzit la 180 gr. C pentru aproximativ 20- 25 de minute.
- Când o scoatem din cuptor, o ungem cu puțin ulei de cocos.
- Poftă bună!
Keyword aperitiv, breakfast, christmas, retete de craciun