Colac cu spanac
Prânz/ Cină,  Rețete

Colac cu spanac, ricotta vegană și nucă

Au mai rămas doar câteva zile până la sărbătoarea Crăciunului și aș dori să vin în ajutorul vostru cu câteva rețete de Sărbătoare, printre care și acest colac cu spanac și alternativă la ricotta.

Colac cu spanac

Zilele trecute v-am arătat cu pregătesc eu un cozonac vegan cu nucă.

Pentru această rețeta, am folosit Marmota ( alternativă la ricotta cu verdețuri) de la rawckers, dar puteți să o înlocuiți cu tofu natur.

În continuare, va voi scrie ingredientele și modul de preparare.

Colac cu spanac

Colac cu spanac, ricotta vegană și nucă

Prep Time 1 hour
Cook Time 25 minutes
Total Time 1 hour 25 minutes
Course Aperitiv, Appetizer, Breakfast, Gustare, Mic dejun
Cuisine Vegan
Servings 4

De ce avem nevoie
  

Pentru aluat:

  • 300 gr făină albă
  • 7 gr drojdie uscată
  • 160 ml apă caldă
  • 30 ml ulei de măsline
  • 10 gr sare

Pentru umplutură:

  • 300 gr spanac congelat
  • 150 gr alternativă la ricotta de la rawckers sau tofu
  • 3 căței de usturoi
  • o ceapă
  • o linguriță coajă de lămâie
  • 60 gr nucă
  • 40 gr merișoare
  • jumătate linguriță de nucșoară
  • câteva fire de mărar
  • sare și piper după gust

Cum se prepară
 

  • Mai întâi ne ocupăm de aluat. Într-un bol adăugăm făină și sarea. Dizolvăm drojdia în apă călduță și o turnam peste făină. Amestecăm cu o lingură până se leagă aluatul, apoi adăugăm uleiul de măsline și frământăm de mâna ( sau cu ajutorul unui robot de bucătărie) până se formează un aluat omogen și elastic.
  • Lăsăm aluatul la dospit pentru o oră.
  • Între timp, tocăm ceapă și usturoiul și le călim în puțin ulei de măsline pentru 3-4 minute. Adăugăm spanacul congelat și amestecăm până se desface.
  • Adăugăm restul ingredientelor (ricotta/ tofu, nucă, merișoarele, nucșoară, coajă de lămâie, mărarul și amestecăm.
  • Oprim focul și condimentăm după gust cu sare și piper.
  • După ce aluatul a dospit, îl împărțim în două și îl întindem ( pe lung).
  • Punem compoziția și rulăm.
  • Procedăm la fel și cu cealaltă parte de aluat.
  • Împletim frumos coroniță și o dăm la cuptorul preîncălzit la 180 gr. C pentru aproximativ 20- 25 de minute.
  • Când o scoatem din cuptor, o ungem cu puțin ulei de cocos.
  • Poftă bună!
Keyword aperitiv, breakfast, christmas, retete de craciun
Colac cu spanac

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Recipe Rating