Prăjitură „crumble” cu căpșuni
Desert,  Rețete

Prăjitură „crumble” cu căpșuni

Un dulce între gustare și desert, între prăjitură și bars… Dacă ți-am trezit curiozitatea, fii pregătit să preparăm împreună prăjitură „crumble” cu căpșuni…

Prăjitură „crumble” cu căpșuni
Prăjitură „crumble” cu căpșuni

Ingredientul principal al acestei prăjituri nu sunt căpșunile, așa cum probabil te-ai așteptat, ci ovăzul; îl vom folosi atât ca fulgi, cât și ca făină. Dacă nu ai făină, macină bine pe râșnița de cafea căteva linguri de fulgi. Nu te sfii să adaugi chiar și o linguriță- două de tărâțe de ovăz, dacă preferi.

De ce îți recomand ovăzul? Pentru că este cereala cu cea mai mare concentrație de vitamine și minerale. Pentru că este bogat în proteine, grăsimi nesaturate și fibre și consumat zilnic reduce colesterolul, reglează digestia, ajută la curățarea metalelor grele din organism, regenerează țesuturile, previne demineralizarea oaselor și menține echilibrul ph-ului pielii.

Suficiente motive pentru ca dulcele nostru, păjitura „crumble” cu căpșuni, să fie unul sănătos. Poți înlocui căpșunile cu orice fruct zemos.

De ce avem nevoie:

Pentru blat și crumble:
  • 200 gr fulgi de ovăz;
  • 120 gr făină;
  • 90 gr făină de ovăz;
  • 1 banană;
  • 1 plic praf de copt;
  • 60 ml lapte vegetal;
  • 80 ml sirop de agave;
Pentru umplutura cu căpșuni:
  • 500 gr căpșuni;
  • 100 ml sirop de agave;
  • 2 linguri suc lămâie;
  • 3 linguri semințe de chia;
  • 2 linguri făină de tapioca sau amidon;
  • vanilie.

Cum se prepară:

Amestecăm într-un bol toate ingredientele pentru blat și frământăm până se transformă intr-un aluat mai tare și sfărâmicios.

Luăm ¾ din aluat și  îl întindem într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Dăm tava la cuptor pentru 10 min la 180 gr C.

Prăjitură „crumble” cu căpșuni

Între timp preparăm umputura. Punem într-o cratiță căpșunile cu siropul de agave, lămâia și vanilia și le lăsăm pe foc 4-5 min, până fierb și se înmoaie puțin. Apoi adăugăm semințele de chia și făina de tapioca/amidonul și mai lăsăm puțin la fiert până se îngroașă.

Scoatem blatul din cuptor și turnăm umplutura, iar peste sfărâmăm restul blatului ( ¼ rămas).

Dăm tava din nou la cuptor pentru 15-20 min la 180 gr C.

Prăjitură „crumble” cu căpșuni

Lăsăm să se răcească complet înainte de a o consuma.

Prăjitură „crumble” cu căpșuni
Prăjitură „crumble” cu căpșuni

Dacă ți-a plăcut această rețetă, poți încerca și prăjitura crocantă cu afine.

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *