Tacos cu salsa de avocado
Dacă ți-a plăcut quesadilla, vei îndrăgi cu siguranță și tacos cu salsa de avocado, ambele fiind preparate specifice bucătăriei mexicane. Se prezumă faptul că denumirea culinară „taco” derivă din cuvântul de origini aztece „tlahco”, care însemna „în mijloc”. Și cred că această variantă are sens, devreme ce umplutura, deci ceea ce este în mijloc, face tot preparatul…
O importanță deosebită au și condimentele la acest preparat; te sfătuiesc să alegi unele de calitate, și să fii generos.
Cred că ești nerăbdător, deci să ne apucăm de treabă…
De ce avem nevoie:
Pentru lipii:
- 250 gr făină albă;
- 100 ml apă;
- un vârf de linguriță de bicarbonat de sodiu;
- două linguri de ulei de măsline;
- sare.
Pentru umputură:
- o ceapă roșie;
- un ardei kapia;
- două roșii mari;
- un morcov mare;
- 100 gr linte verde;
- usturoi;
- o linguriță de sare, piper, chimion, boia afumată, boia dulce, corinadru.
Pentru salsa:
- un avocado mare;
- o ceapă roșie;
- o legătură de pătrunjel;
- 100 gr de tofu;
- un ardei verde
- un ardei kapia mic;
- sare, suc de lamâie, piper și coriandru verde.
Cantitățile sunt pentru 5-6 tacos.
Cum se prepară:
Adăugăm făina, bicarbonatul de sodiu, apa, uleiul și sarea și frământăm bine până obținem un aluat omogen. Lăsăm aluatul la frigider pentru 30 de minute.
Între timp ne ocupăm de compoziție. Tocăm ceapa și o gătim impreunaă cu morcovul ras pentru câteva minute. Adăugăm restul legumelor tătiate cubulețe și le lăsăm puțin la fiert.
Lintea verde o fierbem separat și când e gata o adăugăm în compoziție.
Facem un mix din condimente și le adaugam în compoziție. Amestecăm și mai fierbem 2-3 minute.
Pentru salsa, taiem cubulețe avocado, ceapa, ardeiul, pătrunjelul și tofu, apoi le amestecăm și le condimentăm cu suc de lămâie, sare, coriandru si piper.
După 30 de minute, scoatem aluatul din frigider și îl porționăm în 5-6 biluțe.
Întindem pe rând câte o lipie și o prăjim în tigaie pe fiecare parte.
În fiecare lipie punem câteva frunze de salată, două linguri din compoziție și două linguri de salsa, apoi îndoim lipia.
Poftă bună!