Negresă din năut
Desert,  Rețete

Brownie din năut

Cum poți încheia o săptămâna plină??? Clar cu puțină ciocolată!. Eu m-am gândit să prepar un brownie din năut (dens și cu o aromă intensă de ciocolată), care cu siguranță va fi pe placul vostru dar și pe placul celor mici.

Dacă căutați o rețetă vegană de brownie fără gluten, cu siguranță acest brownie din năut este soluția. Nu conține lactate, cereale sau ouă iar toate ingredientele sunt legate împreună cu ajutorul aceste boabe minune ( boabele de năut).

Este o rețetă simplă și necesită doar câteva ingrediente și ustensile.

Negresă din năut

În continuare va voi arată cum se prepară.

Negresă din năut

Prep Time 10 minutes
Cook Time 20 minutes
Total Time 30 minutes
Course Desert, Gustare
Cuisine glutenfree, Vegan
Servings 4

De ce avem nevoie
  

  • 425 gr năut fiert o conservă
  • 70 gr unt de arahide/ migdale/ caju
  • 20 gr ulei de cocos
  • 110 gr sirop de agave
  • 14 gr vanilie
  • 30 gr făină de cocos/ migdale/ orez
  • 30 gr cacao
  • bicarbonat de sodiu
  • praf de copt
  • sare
  • 70 gr ciocolată neagră

Cum se prepară
 

  • Preîncălzim cuptorul la 180 gr c.
  • În robotul de bucătărie cu lamă s, adăugăm năutul, untul de arahide, siropul de agave, uleiul de cocoș și vanilia. Amestecăm până se formează o cremă.
  • Odată amestecat, adăugăm făina de cocos, cacao, praful de copt, bicarbonatul și sarea.
  • Amestecăm până se omogenizează.
  • Transferăm aluatul într-un bol și adăugăm ciocolata mărunțită.
  • Punem compoziția în tavă și o lăsăm la cuptor pentru 20 minute.
  • O lăsăm să se răcească complet și o servim.
  • Opțional îi putem adaugă și o glazură de ciocolată.
  • Poftă bună!
Keyword brownies, chickpea, desert vegan, fara gluten, glutenfree, naut, negresă, vegan

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Recipe Rating