Prăjitură cu dovleac
Desert,  Rețete

Prăjitură cu dovleac și cremă de cafea

Astăzi vă propun o rețetă simplă de prăjitură cu dovleac. Este o prăjitură pentru iubitorii de arome pure (de dovleac și de cafea). Combinația lor însă, le intensifică savoarea. Dincolo de aroma puternică, piureul de dovleac pe care am ales să îl folosesc în această rețetă, conferă blatului consistență umedă. Crema fină de cafea și note de cocos întregește și intensifică gustul toamnei.

Profită așadar de anotimpul dovlecilor aromați și nu rata această prăjitură!

Prăjitură cu dovleac

De ce avem nevoie:

Pentru blat:

–           300 g dovleac copt;

–           300 g făină;

–           125 g zahăr de cocos;

–           200 ml lapte vegetal;

–           70 ml ulei;

–           1 plic praf de copt;

–           100 g nucă ;

–           1 vârf cuțit sare;

–           coajă de portocale;

–           o linguriță de scorțișoară pudră;

–           ½ linguriță de nucșoară;

Pentru cremă:

–           o conservă de lapte de cocos ținută la rece;

–           50- 60 ml sirop de agave;

–           2 linguri de cafea instant bio;

–           o linguriță de agar agar;

Cum se prepară:

Tăiem dovleacul cubulețe și îl punem la copt pentru aproximativ 15- 20 de minute la 180 gr C.

Între timp, adăugăm într-un bol ingredientele uscate ( făină, zahăr, praf de copt, scorțișoară, nucșoara, coajă de portocale, sarea și nuca).

După ce dovleacul s-a copt, îl adăugăm în cană unui blender împreună cu o parte din laptele vegetal, uleiul și blendăm până când se formează un piure.

Turnam piureul de dovleac peste ingredientele uscate și cu ajutorul unui tel, amestecăm până se formează un aluat omogen.

Adaugăm aluatul într-o tavă tapetata cu hârtie de copt și îl dăm la cuptorul preîncălzit la 180 gr. C pentru aproximativ 30 de minute.

După ce blatul este copt îl lăsăm să se răcească complet.

Când blatul este complet rece, ne putem apucă de cremă.

Partea lichidă din conservă de cocos o punem pe foc într-o crăticioară mică iar când ajunge la temperatura de fierbere adaugăm o linguriță de agar agar și amestecăm bine cu un tel că să nu se formeze cocoloașe.

Adaugăm partea solidă a laptelui de cocos în bolul unui mixer, împreună cu siropul de agave și cafeaua instant bio. Mixăm câteva secunde până se formează o crema uniformă și adaugăm agar agarul.

Turnăm crema peste blat și o întindem uniform. Lăsăm prăjitură la rece până când crema se întărește.

Prăjitură cu dovleac

La sfârșit ornăm frumos prăjitură și o savurăm!

Prăjitură cu dovleac
Prăjitură cu dovleac
Prăjitură cu dovleac

Prăjitură cu dovleac

Tips: 

– Laptele de cocos trebuie să fie lăsat în frigide peste noapte sau câteva ore.

– Crema nu trebuie mixată mult timp pentru că se taie destul de ușor.

– Dacă turnați crema peste blatul cald, această se vă topi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *