
Cartof umplut cu mâncare de năut, ciuperci și zacuscă
Cum să preparați o mâncare de năut delicioasă pe care o puteți servi atât singură cât și cu alte ganituri?

În această am rețetă folosit delicioasă zacuscă cu vinete, fără ceapă ‘’din mărginime’’ care este gătită la ceaun și vă garantez că are gustul copilăriei!
Poate vi se pare ciudat faptul că am folosit zacuscă într-o tocană de legume, dar va garantez că aromă ei specifică va face ca această mâncare de năut să fie una delicioasă!
Eu am ales să umplu câțiva cartofi cu această mâncare de năut dar o puteți servi alături de orez, piure de legume, cuscus sau bulgur. Totul ține de gustul și imaginația voastră.

În continuare va voi arată cum am preparat eu acești cartofi umpluți cu mâncare de năut.

Cartof umplut cu mâncare de năut, ciuperci și zacuscă
Ingredients
- 4 cartofi
- 500 gr ciuperci
- un morcov
- un ardei kapia sau gras
- doi căței de usturoi
- 250 gr năut fiert sau din conservă
- un borcan de zacuscă
- o lingură de pastă roșii
- 200 ml apă
- sare, piper, cimbru, boia dulce după gust
Cum se prepară:
Cartofii îi punem la fiert în coajă până când sunt aproape fierți ( nu îi fierbem de tot pentru că se vor zdrobi în momentul în care îi scobim).

Până când se fierb cartofii, ne ocupăm de mâncarea de năut.
Mărunțim ceapă și o călim în ulei de măsline împreună cu usturoiul până când devine translucidă. Adăugăm morcovul dat pe răzătoarea mică și ardeiul tăiat cubulețe și le gătim împreună câteva minute, după care adăugăm și ciupercile tăiate felii.
Când ciupercile au scăzut, punem zacuscă, pastă de roșii, puțină apă, năutul fiert și condimentele. Lăsăm totul la fiert până când scade puțin sosul.
La sfârșit gustăm și mai condimentam după gust.

Cartofii îi tăiem în două și îi scobim, iar cu ajutorul unei linguri adăugăm mâncarea de năut.
Punem cartofii la cuptorul preîncălzit la 180 gr. C, pentru aproximatix 30 de minute.
Poftă bună!


S-ar putea să-ți placă și

Icre din amaranth
15 noiembrie 2021
Salată de mei și legume verzi
30 aprilie 2020