Jumări vegane
Deși nu sunt adeptul proiectelor țintite de a veganiza cu orice preț preparate celebre sau tradiționale, mi se întâmplă uneori, în joaca mea cu ingredientele bucătăriei noastre vegane, să fiu surprins de ceea ce rezultă, de anumite gusturi, care, da, evocă foarte bine o mâncare clasică… Pe scurt, ideea e că, de obicei, la mine procesul e invers … Așa stă treaba și cu aceste „jumări” vegane; după ce-am gustat ce-am obținut, chiar n-aveam cum să le numesc altfel…
Ești de altă părere? Abia aștept s-o aflu…
De ce avem nevoie:
- 100 gr soia cuburi sau noodle;
- o linguriță de usturoi pudră;
- o linguriță de boia afumată;
- o linguriță de boia dulce;
- sare și piper după gust;
- ulei de măsline.
Cum se prepară:
Fierbem soia conform instrucțiunilor de pe ambalaj, apoi o lăsăm la scurs.
Dacă bucățile de soia sunt mari le tăiem cubulețe.
Încingem 50- 100 ml de ulei de măsline și gătim cubulețele de soia.
Adăugăm condimentele și lăsăm “jumările” să se rumenească.
Se scot din tigaie și se pun pe un șervețel pentru a absorbi surplusul de ulei.
Servește-le cu o pita cu usturoi sau cum dorești.
Un comentariu
Pingback: