Fursecuri de ciocolată
Desert,  Rețete

Fursecuri de ciocolată

Dacă ai dat gata dulciurile de la Crăciun, dacă vrei altceva decât prăjiturile cu cremă sau cozonacul cu nucă sau dacă pur și simplu ai chef să te delectezi gătind ceva rapid și delicios, iată răspunsul: fursecuri de ciocolată.  Adevărul e că nu poți refuza nicicând ceva cu (puțină) ciocolată.

Sub exteriorul crăpat și ușor crocant vei descoperi un interior moale, care amintește de celebrul brownie. Dacă dorești să le dai un aspect de sărbătoare fursecurilor, poți folosi puțină pudră de zahăr alb.

Fursecuri de ciocolată
Fursecuri de ciocolată

De ce avem nevoie

  •            100 gr. făină (albă sau integrală sau de care preferi);
  •            25 gr. cacao;
  •            100 gr. zahăr de cocos;
  •            două linguri semințe de in măcinate;
  •            6 linguri de apă;
  •           5 gr. praf de copt;
  •            50 gr. ciocolată;
  •            zahăr alb pudră (opțional).

Cum se prepară

Punem făina într-un bol împreună cu cacaoa, zahărul de cocos, praful de copt și ciocolata mărunțită.

În alt bol amestecăm semințele de in cu apa și le lăsăm 5 minute la hidratat.

După 5 minute, amestecăm semințele de in cu partea uscată și frământăm puțin până se formează un aluat.

Din acest aluat formăm biluțe, pe care le putem aplatiza sau le putem lăsa rotunde.

Dacă dorim să obținem acel contrast, le dăm prin zahărul pudră. Dacă nu, garantez că vor fi la fel de gustoase.  

Dăm fursecurile la cuptorul preîncălzit la 180 gr C pentru 10 minute. Le lăsăm să se răcească complet.

Fursecuri de ciocolată
Fursecuri de ciocolată

Și dacă nu s-ar epuiza rapid, aceste fursecuri s-ar păstra foarte bine la temperatura camerei chiar și o săptămâna.

Fursecuri de ciocolată

Sunt numai bune de servit alături de o cafea sau o ciocolată caldă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *