Prăjitură cu foi fragede și mere
Ești amator al prăjiturilor cu mere? Ești norocos… căci poți savura dulcele tău preferat pe tot parcursul anului. Totuși, eu consider că se asortează cel mai bine acestor două anotimpuri reci. Acum merele au o savoare specială… iar condimentele care o pun în valoare sunt clar cele specifice acestei perioade. Așa că dă fuga în piață, alege merele nu neapărat cele mai mari și mai frumoase, și haide să preparăm împreună o delicioasă prăjitură cu foi fragede și mere.
Rețeta este vegană, rapidă și economică, deci te poți baza pe ea și-n Post.
De ce avem nevoie:
pentru aluat
- 400 gr făină alba;
- 120 ml ulei;
- 20 gr drojdie (proaspătă sau uscată);
- 150 ml apă călduță;
- 50 gr zahăr de cocos;
- un praf de sare.
pentru umplutură
- 1.5 kg mere;
- 50 gr zahăr de cocos;
- o linguriță de scorțișoară;
- jumătate de linguriță cardamom;
- 50 gr nucă mărunțită;
- 50 gr stafide.
Cum se prepară:
Dizolvăm drojdia în apa calduță și o turnăm peste făina amestecată cu zaharul și praful de sare. Adăugăm uleiul și frământăm până se formează un aluat omogen.
Lăsăm aluatul la dospit pentru 30- 40 minute.
Până aluatul dospește, ne ocupăm de mere.
Curățăm merele de coajă și le dăm pe răzătoarea mare. Le adăugăm într-o cratiță și le călim împreună cu zahărul de cocos și condimentele, până când se evaporă apa lăsată de acestea.
Dupa 30 de minute de stat la dospit, porționăm aluatul în două bucați (pentru că vom întinde două foi).
Întindem o foaie și o așezăm în tava tapetată cu hârtie de copt. Adăugăm compoziția de mere și cealată foaie de aluat.
Înțepăm cu ajutortul unei furculițe partea superioară a prăjiturii și o dăm la cuptorul preîncălzit la 180 gr C, pentru aproximativ 30 de minute.
Așteptăm să se răceasca și o servim.
2 comentarii
Georgiana
Buna,
Cata drojdie trebuie pusa la prajitura cu mere?
Mulțumesc
Pingback: