Lasagna vegană
Prânz/ Cină,  Rețete

Lasagna vegană cu ragu de soia și sos bechamel cu spanac

Știi că lasagna este unul dintre cele mai cunoscute preparate culinare italienești? – Știi cu siguranță…

Știi că „lasagna“ (sau „lasagne“) provine din cuvântul grecesc „laganon“, care denumea prima formă cunoscută de paste, dar și un preparat, diferit de cel tradițional pe care îl cunoaștem astăzi, însă tot cu straturi de paste și sos? – Dacă nu știai, tocmai ai aflat…

Știi cum să faci o lasagna vegană deeelicioasă? – Asta vei afla, pas cu pas, în cele ce urmează…

Trebuie să îți spun că am încercat foarte multe rețete, dar cea pe care ți-o prezint astăzi mi se pare o alternativă redutabilă rețetei clasice, cel puțin la fel de gustoasă și consistentă. Prin urmare, vom găti împreună lasagna vegană cu ragu de soia și sos bechamel cu spanac.

De ce avem nevoie:

–        foi de lasagna;

–        două cepe;

–        doi morcovi;

–        3 căței de usturoi;

–        pastă de roșii sau roșii cuburi;

–        100 ml vin roșu;

–        100 gr soia granule;

–        500 ml lapte de ovăz;

–        50 gr făină;

–        nucșoară, sare, piper;

–        drojdie inactivă;

–        50 ml ulei de cocos;

–        100 gr spanac baby;

Cum se prepară:

Curățăm ceapă și o călim puțin până devine translucidă.

Morcovii îi dăm pe răzătoare și îi adăugăm în tigaie peste ceapă.

Sotam puțin morcovii și ceapa, apoi adăugăm roșiile și vinul.

Amestecăm bine, adăugăm granulele de soia și lăsăm la fiert până scade sosul.

La sfârșit, asezonăm cu sare, piper și adăugăm usturoiul.

Pentru sosul bechamel, topim uleiul de cocos, adăugăm făina și amestecăm bine cu un tel până se îngroașă, apoi adăugăm laptele în timp ce amestecăm continuu.

După ce am adăugat tot laptele, asezonăm cu sare, piper, nucșoară și drojdia inactivă. Amestecăm până când sosul începe să se îngroașe.

Când sosul bechamel este gata, îl luăm de pe foc și adăugăm în el spanacul, apoi îl lăsăm deoparte.

Ungem o tavă și punem câte un polonic din fiecare sos pe fundul acesteia. Adăugăm și primul strat de foi, după care punem încă un strat din fiecare sos.

Continuăm așa până când mai ne rămâne puțin sos pe care îl vom pune la suprafață ( eu am folosit trei straturi de foi).

Lasagna vegană

După ultimul strat de foi, adăugăm puțin sos roșu și mai mult bechamel.

Dăm tavă la cuptor pentru 60 minute la 180 gr c.

În primele 40 de minute tavă o vom ține acoperită cu o folie de aluminiu, apoi o vom scoate și mai lăsăm la cuptor pentru 20 de minute.

Lasagna vegană

Dacă îți place lasagna și vrei sa experimentezi alte variante, poți înlocui sosul ragu din această rețetă, cu sosul ragu de linte din rețeta de aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *