Trufe de ciocolată vegane
Nu… acesta nu este un desert. Este un răsfăț dulce și incredibil de fin. Și da, …. dă dependență (!)… Nu doar iubitorii de ciocolată intensă vor aprecia aceste trufe de ciocolată vegane; oricine le gustă va fi impresionat… ga-ran-tat ! Unde mai pui și faptul că pentru prepararea lor nu ai nevoie decât de doar câteva ingrediente, plus un ambalaj original și ai cadoul perfect!
De ce avem nevoie:
pentru cremă
- o conservă lapte de cocos;
- 300 grame ciocolată neagră vegană (îți recomand să alegi un produs de calitate, întrucât de aceasta depinde în mare măsură gustul final);
- 50 gr masă de cacao;
- 1-2 linguri pudră de cacao;
- sirop de agave (opțional și după gust);
- vanilie (opțional).
pentru glazură
- 200 gr ciocolată vegană;
- 50 ml lapte vegetal.
Cum se prepară:
Punem laptele de cocos la încălzit, dar nu îl fierbem.
Când laptele este fierbinte, oprim focul și adăugăm ciocolata și masa de cacao.
Lăsăm două minute ciocoata în lapte și apoi amestecam energic cu un tel, până se formează o cremă. Dacă dorim o cremă mai dulce punem și sirop de agave sau miere, după gust.
Lăsăm la frigider crema pentru 2- 3 ore, până se întărește. Am folosit această cremă și la tarta de ciocolată cu zmeură.
După ce crema s-a solidificat, luăm din cremă cu ajutorul unei cupe mici de înghețată sau a unei linguri de supă, formăm biluțe pe care le dăm prin pudră de cacao și le lăsăm deoparte.
Topim ciocolata pentru glazură pe bain-marie împreună cu laptele vegetal și o lăsăm să se răcească. Apoi luăm trufele pe rând și le îmbrăcăm în glazură.
Cât timp glazura de ciocolată este moale, putem orna trufele cu ce dorim (piper rosu, fistic, migdale, nuci etc).
Le lăsăm la frigider încă două-trei ore sau peste noapte.
Savurăm în tihnă!
Un comentariu
Pingback: