Icre din amaranth
Mic dejun,  Rețete

Icre din amaranth

Aceste icre din amaranth sunt minunate pentru mic dejun, fiind foarte gustoase și în același timp foarte hrănitoare.

Semințele de amaranth sunt bogate în proteine, în fibre și conțin calciu, fier, potasiu, fosfor și vitaminele A și C. Acestea au multe beneficii asupra sănătății (pot reduce inflamatiile, pot regla colesterolul, ajută în curele de slăbire, etc.)

În funcție de preferințele voastre, puteți să le preparați într-o variantă mai ușoară (fără maioneză) sau într-o variantă mai gustoasă și mai cremoasă ( cu maioneză vegană).

Eu prefer varianta cu maioneză vegană pentru un gust mai bogat și un aspect mai apropiat de icrele de peste.

Icre din amaranth
Icre din amaranth

Prep Time 5 minutes
Cook Time 30 minutes
Course Aperitiv, Gustare, Mic dejun
Cuisine Vegan
Servings 6

Ingredients
  

  • 250 gr amaranth
  • 500 ml apă
  • 2 linguri făină de orez opțional
  • 1 buc ceapă roșie
  • 200 gr maioneză vegană opțional
  • suc de lămâie după gust
  • sare, piper după gust
  • 20 ml ulei de in

Instructions
 

  • Spălăm bobițele de amaranth într-o sită, apoi le lăsăm la înmuiat câteva ore sau peste noapte (opțional).
    Icre din amaranth
  • După ce s-au înmuiat, le scurgem și le punem la fiert în 500 ml de apă ( la o măsură de amaranth sunt necesare două măsuri de apă pentru fierbere).
  • Fierbem bobițele aproximativ 15- 20 minute ( până când se îngroașă), apoi adăugăm două linguri de făină de orez. Amestecăm bine până ce făină absoarbe tot lichidul (pas opțional), apoi lăsăm bobițele fierte să se răcească complet.
  • Între timp preparăm maioneză vegană că în această rețetă ( folosim câtă maioneză dorim, în funcție de gustul fiecăruia).
  • Tocăm mărunt o ceapă roșie.
  • Când amaranth-ul s-a răcit, adăugăm maioneză, ceapa, uleiul de in și amestecăm bine. După gust, mai adăugăm sare și suc de lămâie.
  • Servim icrele cu pâine prăjită și roșii aromate.
  • Poftă bună!
Keyword amaranth, breakfast, healthy, icre, mic dejun, vegan, veganfood

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Recipe Rating