Brioșe cu cremă de mure
O rețetă delicioasă de brioșe cu cremă de mure pentru cei mari și cei mici deopotrivă.
Aceste brioșe sunt pufoase dar dense în același timp, iar fructele din blat aduc prospețime preparatului. însă ceea dă personalitate acestuia este crema în care am folosit un ingredient special: dulceață de mure ”dinmarginime”.
Prepară aceste brioșe orice fructe: cireșe, vișine, caise, căpșuni, afine… și simte-te liber să-ți găsești propriul ingredient-surpriză…
Brioșe cu cremă de mure
Ingredients
Pentru brioșe
- 250 gr făină
- 150 gr zahăr de cocos
- 240 ml lapte vegetal
- 80 gr iaurt de soia sau cocos
- 60 ml ulei vegetal
- 150 gr mure congelate sau proaspete
- o linguriță suc de lămâie
- esență de vanilie
Pentru cremă
- 250 gr cremă vegetală pentru prăjituri meggle
- 200 gr crema de cocos partea solidă din conservă de lapte de cocos
- 100 gr dulceață de mure
- o linguriță esență de vanilie
Cum se prepară:
Int-un bol adăugăm făina, zahărul de cocos, praful de copt și le amestecăm cu un tel.
În alt bol adăugăm ingredeintele lichide ( laptele vegetal, uleiul, iaurtul vegan, extractul de vanilie și sucul de lămâie).
Turnam ingredientele lichide peste cele solide și amestecăm energic cu un tel până se formează un aluat omeogen.
Adăugăm murea congelată și amestecăm.
Turnam compoziția în forme de silicon pentru brioșe sau într-o tavă pentu brioșe.
Adăugăm brioșele la cuptor pentru 20-25 minute la cuptorul preîncălzit la 190 gr. C.
Lăsăm brioșele să se răcească și între timp, pregătim crema.
Întrun bol adăugăm crema vegetală pentru prăjituri meggle, crema din conservă de lapte de cocos și dulceață de mure.
Mixăm bine cu ajutorul unui mixer până se formează o crema fină și solidă ( dacă mai este nevoie de ceva dulce, mai adaugăm puțină dulceață sau sirop de agave).
Lăsăm crema la rece pentru minim 30 de minute iar cu ajutorul unui pos, punem crema pe fiecare brioșă.
Ornăm brioșele după preferințe.