Supă de cartof dulce cu linte roșie și năut
Această supă de cartof dulce cu linte roșie și năut este absolut delicioasă! Simplu de făcut, cu un pachet excelent de arome!
Dacă ești fan cartof dulce sau linte, trebuie neapărat să o încerci… va deveni rapid supa ta preferată!
De ce avem nevoie:
- trei cartofi dulci;
- o conservă de năut;
- 200 gr linte roșie;
- o conservă de roșii;
- o ceapă;
- trei căței de usturoi;
- o linguriță de coriandru pudră;
- jumătate de linguriță de chimion;
- o linguriță de boia dulce;
- fulgi de chili (opțional);
- sare și piper după gust;
- pătrunjel verde ( pentru servire);
- suc de lămâie (opțional);
- doi cm ghimbir ras;
Cum se prepară:
Ceapă, usturoiul și ghimbirul se călesc în puțin ulei de măsline până când ceapă devine translucidă.
Între timp curățăm cartofii dulci și îi tăiem cubulețe.
Adăugăm cartofii dulci, lintea roșie, roșiile cuburi, condimentele și apă și lăsăm la fiert până când cartofii se înmoaie.
Când cartofii sunt moi, adăugăm nautul și mai dăm un clocot.
Luăm trei polonice din supă și le blendam (pentru a da consistentă și cremozitate supei).
Asezonăm cu sare și piper după gust și presăram pătrunjel verde.
La nevoie putem adaugă suc de lămâie pentru un gust mai acrișor ( opțional)
Poftă bună!