Prăjitură cu nucă
Desert,  Rețete

Prăjitură cu gem, nucă, migdale și caju

Această prăjitură cu gem și nucă, aduce gustul copilăriei în prin plan, este o rețetă făcută de bunica mea în copilărie, adaptată în stil vegan.

Prăjitură cu nucă
Prăjitură cu gem, nucă, migdale și caju

Am folosit pentru această prăjitură, gem de gutui făcut de “dinmărginine“, pentru că acesta conține puțin zahăr și este foarte gustos. Desigur, puteți folosi orice gem sau dulceață preferați.

Recomand cu drag produsele “dinmărginim” pentru că cele două persoane din spatele brandului, doresc să ajute producătorii locali ai mărginimii sibiului să își poată prezența, expune și vinde produsele, către cei care le apreciază muncă.

Dacă doriți să sprijiniți și voi muncă producătorilor locali din mărginime, atunci aruncați o privire pe site-ul lor, care este Primul magazin online cu produse EXCLUSIV din Mărginimea Sibiului.

 În continuare găsiți ingredientele și modul de preparare.

Prăjitură cu nucă

Prăjitură cu gem, nucă, migdale și caju

Prep Time 20 minutes
Cook Time 30 minutes
Total Time 50 minutes
Course Desert
Cuisine Vegan
Servings 8

De ce avem nevoie
  

Pentru blat:

  • 300 gr făină albă
  • 100 gr ulei de cocos topit
  • 120 gr zahăr de cocos sau brun
  • 150 ml lapte vegetal
  • o linguriță esență de vanilie
  • o linguriță praf de copt

Pentru umplutura de nuci

  • 250 gr nucă
  • 50 gr caju
  • 50 gr migdale
  • 80 gr zahăr de cocos
  • 200 ml lapte de cocos partea solidă din conservă
  • 200 gr gem de gutui

Cum se prepară
 

  • Pentru început pregătim umplutura.
  • Tocăm nuca, migdalele și nucile caju și le amestecăm cu laptele de cocos și zahărul de cocos. Punem compoziția obținut ape foc 2 minute până când laptele se topește și zahărul se dizolvă.
  • Lăsăm umplutură să se răcească până ne ocupăm de blat.
  • Pentru blat, amestecăm făina cu praful de copt. Separat, într-un bol adânc, punem uleiul de cocos topit, vanilia și zahărul de cocos și le amestecăm cu ajutorul unui tel. Adăugăm făină și laptele și amestecăm bine până se formează un aluat.
  • Întindem aluatul într-o tavă cu ajutorul degetelor și îl nivelăm bine cu o lingură.
  • Punem peste aluat gemul de gutui iar peste, adăugăm amestecul de nuci.
  • Punem tava la cuptor pentru 30 de minute la 180 gr. C.
  • După ce este coaptă prăjitură, o lăsăm să se răcească complet.
  • Poftă bună!
Keyword christmas, craciun, desert vegan, retete de craciun

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Recipe Rating