Tartă cu tofu
Prânz/ Cină,  Rețete

Tartă cu tofu, sparanghel și roșii cherry

Astăzi îți arăt cum pregătesc o tartă cu tofu, sparanghel și roșii cherry. Se prepară relativ facil și este foarte gustoasă.

Tartă cu tofu

În fiecare an aștept cu nerăbdare să apară sparanghelul. Deși sezonul acestuia este primăvara, în magazine îl găsești destul de târziu. S-ar putea să ți se pară scump, dar face toți banii.

Sparanghelul este o legumă foarte sănătoasă. Iată câteva dintre beneficiile consumului de sparanghel: ajută la detoxifiere, are proprietăţi antiîmbătrânire, este considerat afrodiziac, protejează împotriva cancerului, ameliorează durerile şi inflamaţiile din corp, reduce riscul de boli de inimă, este bun pentru oase și ajută ficatul.

Mulți îl ocolesc pentru că nu știu cum să-l gătească. Tot ce trebuie să faci însă este să îi îndepărtezi partea lemnoasă (2-3 cm din partea de jos a tulpinii, cât se desprinde ușor la rupere). Atât sparaghelul verde, cât și cel alb, se gătește extrem de ușor: se poate blancha, se gătește la cuptor, la abur sau chiar și la grătar.

De ce avem nevoie:

  • o foaie de aluat foietaj
  • o cutie de tofu natur sau cu ardei;
  • 3 fire de ceapă verde;
  • o legătură de sparanghel;
  • 200 gr roșii cherry;
  • o lingură drojdie inactivă;
  • sucul de la jumătate de lămâie;
  • sare, piper după gust;
  • ½ linguriță de turmeric;
  • 30 ml ulei măsline;

Cum se preprară:

Preîncălzim cuptorul la temperatura indicată pe ambalaj ( de obicei temperatura este 220 gr)

Punem foaia de aluat pe o hârtie de copt și o întindem puțin cu ajutorul unui sucitor.

Tăiem foaia de jur împrejur (margini de aproximativ 1- 2 cm ) și suprapunem fâșiile tăiate pe fiecare latură a foii de aluat. Baza aluatului o înțepam din loc în loc cu ajutorul unei furculițe.

Punem aluatul la cuptor pentru 10- 15 minute.

După 10- 15 minute, aluatul de tartă este umflat dar cu o lingură apăsam partea din mijloc a aluatului și eliminăm aerul, astfel încât marginile vor rămâne înalte.

Pentru umplutura de tofu, adăugăm în cana unui blender: tofu, ceapă verde, lămâie, ulei, sare, piper, turmeric, drojdia inactivă și puțină apă.

mixam crema de tofu

Blendam până se formează o cremă gălbuie. Mai condimentăm cu sare și piper după gust.

Turnam umplutură peste blatul de tartă.

Peste umplutură așezam sparanghelul și roșiile cherry. Presăram pe deasupra puțin piper și oregano uscat (opțional).

Punem tarta la cuptor pentru 30 de minute.

Tartă cu tofu
Tartă cu tofu
Tartă cu tofu
Tartă cu tofu

Nu te speria dacă crema de tofu este moale după coacere. Aceasta se va întări odată ce se răcește.

Tartă cu tofu
Tartă cu tofu

Poftă bună!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *