Brioșe cu dovleac și ciocolată
Brioșe cu dovleac. O rețetă delicioasă pentru cei mari și cei mici deopotrivă. O rețetă de sezon, în care dovleacul nu pare a fi personajul principal, dar cu sigurantă cel care îl pune în lumină și totodată dă sens povestirii. Ciocolata, căci ea este vedeta, va fi de preferat vegană, neagră (peste 80% conținut de cacao). Despre beneficiile acesteia am scris aici .
Dovleacul este cel care va asigura brioșelor consistența densă și cremoasă. Aroma sa binecunoscută va releva și completa, discret de această dată, gustul ciocolatei. Iți amintesc că am scris despre versatiliatea și beneficiile dovleacului aici.
De ce avem nevoie:
- 200 gr făină albă;
- 150 gr fulgi de ovăz;
- 3 linguri de semințe de chia;
- 300 gr dovleac copt;
- 100 gr zahăr de cocos;
- 1 praf de copt;
- bicarbonat de sodiu;
- 150 ml lapte vegetal;
- 150 ml ulei vegetal;
- scorțișoară, cardamom după gust;
- două linguri de cacao;
- 50 gr ciocolată neagră;
- vanilie.
Cum se prepară:
Încălzim cuptorul la 180 gr C.
Măcinăm fulgii de ovăz și semințele de chia și le amestecăm cu făina, zahărul de cocos, praful de copt, bicarbonatul de sodiu și condimentele.
Curățăm dovleacul, îl tăiem în bucățele și îl coacem în cuptor, apoi îl punem într-un blender și îl mixăm până devine cremos.
Adăugăm peste partea uscată piureul de dovleac, laptele, uleiul și vanilia, apoi amestecăm bine cu un tel până se formează un aluat omogen.
Luăm jumătate din aluat și adăugăm cacaoa și bucățile de ciocolată.
Punem în formele de brioșe o parte din aluatul de ciocolată și peste o parte din aluatul cu dovleac. Pe deasupra putem presăra fulgi de ovaz sau seminte de dovleac.
Umplem 12 forme și le punem la cuptor pentru 20 de minute la 180 gr C.
Le lăsăm să se răcească și le decorăm după inspirație.
3 comentarii
Pingback:
Pingback:
Pingback: