Chowder cu broccoli
Chowder este o supă groasă, consistentă, care conține de regulă smântână sau lapte. În rețeta pe care ți-o propun cremozitatea este data de combinația de piure de legume și caju, astfel încât, așa cum probabil te așteptai, chowder-ul nostru cu broccoli va fi unul vegan.
Vedeta preparatului este broccoli. Broccoli este o planta cu un profil nutrițional impresionant: conține cantități mari de fibre solubile și insolubile benefice unei digestii optime, cantități mari de vitamina C, cu rol antioxidant și antiviral, vitamina K și calciu, cu rol în menținerea sănătății sistemului osos, seleniu și zinc care stimulează sistemul imunitar, precum și compuși care stimulează funcția hepatică și previn dezvoltarea cancerului gastric, de col uterin sau de prostată. Prin urmare, recomand consumul de broccoli cât de des este posibil, în stare crudă sau ușor opărit în apă sau pe abur.
Așa cum te-am obișnuit, rețeta este ușor de făcut și foarte savuroasă. Să trecem la treabă și să gătim împreună chowder cu broccoli.
De ce avem nevoie:
- 2 cartofi;
- o ceapă mare;
- 3 morcovi;
- 3 căței de usturoi;
- un broccoli;
- 65 gr caju;
- 70 gr drojdie inactivă;
- o linguriță de boia dulce;
- o lingură de ulei de măsline;
- sare, piper.
Cantitățile sunt pentru 4-6 porții.
Cum se face:
Mărunțim ceapa și usturoiul și le opărim în ulei de măsline și puțină apă.
Curățăm cartofii și morcovii, îi tăiem bucăți și ii punem la fiert împreună cu ceapa, adăugând apă, cât să le acopere.
Când legumele sunt fierte, le punem într-un belnder și le mixăm până devin cremă.
Blendăm apoi sâmburii de caju, drojdia inactivă, boiaua, sarea, piperul adăugând treptat apa în care au fiert legumele, până cand obținem o compoziție fină. Amestecăm crema de legume cu cea de caju.
Separat, tăiem brocoli în buchețele micuțe.
Punem supa înapoi pe foc, adaugăm buchețelele de broccoli și le lăsăm câteva minute la foc mic. Broccoli va fi aproape crud și astfel gustul va fi intens.
Dacă nu preferi un gust atât de intens, poți blanșa broccoli-ul înainte de a-l pune în supă. Pentru aceasta punem buchețelele în apă fiartă, lăsăm să dea în clocot pentru câteva minute, apoi scurgem apa, le scufundăm în apă rece și le strecurăm din nou.
Supa este gata. Poftește la masă!
Poți încerca și supa cremă de pătrunjel verde!
Un comentariu
Pingback: