Pere caramelizate cu nucă și sos de vanilie
26 noiembrie 2021
Acest desert (pere caramelizate cu nucă), este genul de desert pe care îl poți face rapid chiar și atunci când nu ai dispoziția necesară să gătești! Aveți nevoie doar de câteva ingrediente și puțină răbdare până când le puteți degusta.
Sunt ușoare, fără gluten, sărace în grăsimi și în plus sunt vegane, ceea ce înseamnă ca nu trebuie să vă limitați doar la una singură!
Sunt perfecte pentru zilele de post.
Dacă vreți să încercați ceva cu totul diferit, adăugați câteva cubulețe de gorgonzola (înainte să le serviți) și veți experimenta un gust cu totul special (varinată pentru vegetarieni).
Pere caramelizate cu nucă și sos de vanilie
Prep Time 5 minutes mins
Cook Time 30 minutes mins
Total Time 35 minutes mins
Course Desert
Cuisine Vegan
De ce avem nevoie
Pentru pere:
- 4 pere
- 80 gr nucă
- 4 lingurițe sirop de agave
- scorțișoară
Pentru sos:
- 200 ml lapte de soia/ cocos
- 50 ml sirop de agave sau după gust
- vanilie după gust
- 1/2 linguriță turmeric pentru culoare
- 10 gr amidon de porumb
- o linguriță de ulei de cocos
Cum se prepară
- Spălăm bine perele si le tăiem în două.
- Le scoatem sâmburii cu ajutorul unei lingurițe.
- Le așezăm în tavă și presăram scorțișoară din abundență apoi adăugăm în interior câte puțin sirop de agave.
- Adăugăm nucile și stropim perele cu restul de sirop rămas.
- Le punem la cuptor pentru 30 de minute la 180 gr. C.
- Între timp ne ocupăm de sosul de vanilie.
- Punem la fiert 180 ml lapte de soia cu o linguriță de ulei de cocos. Când începe să fiarbă adăugăm siropul de agave, vanilia și amidonul de porumb (amidonul se dizolvă în 20 ml. lapte de soia). Amestecăm energic până se îngroașă și oprim focul. (Dacă sosul este prea gros mai adăugăm puțin lapte și amestecăm).
- Gustăm și mai adăugăm sirop de agave și vanilie după gust.
- Poftă bună!
Keyword desert vegan, fara gluten, glutenfree, healthy, vegan