Toast cu avocado și ou poșat
Zilele trecute v-am prezentat o rețetă vegană de toast cu avocado și tofu scramble. Astăzi am să vă prezint și o alternativă vegetariană a acestui preparat. Un toast cu avocado și ou poșat mi se pare un mic dejun ideal pentru o zi solicitantă.
Oul poșat sau ‘’ochi românesc’’, în denumirea sa populară, nu presupune folosirea uleiului, ceea ce îl face mult mai sănătos decât oul prăjit. Pentru a face acest preparat avem nevoie doar de un litru de apă, în care punem puțină sare și una-două linguri de oţet (oțetul ajută la coagularea mai rapidă a albușului). Fierbem apa, iar când dă în clocot, reducem focul pentru ca apa să rămână la o temperatură constantă. Oul trebuie fiert în apă aproximativ 2- 3 minute și este gătit perfect ( albușul este închegat și gălbenușul moale, perfect pentru un toast cu avocado și ou poșat).
De ce avem nevoie:
– un avocado;
– jumătate de lămâie;
– ulei de măsline;
– două felii de pâine;
– sare, piper;
– ridichi roșii;
– mix de salată verde.
Pentru ouăle poșate:
– un litru de apă;
– 2 linguri de oțet;
– o linguriță de sare;
– 2 ouă.
Cum se face?
1. Pregătim crema de avocado: zdrobim cu furculița cât putem de bine miezul de avocado și îl amestecăm cu puțin ulei de măsline, sare, piper și zeamă de lămâie.
2. Punem apa la fiert cu oțet și când apa este aproape de fierbere, micșoram focul pentru a păstra temperatura apei constantă.
3. Spargem pe rând ouăle într-un bol mic, facem câte un vârtej în apă și adăugăm ouăle unul câte unul, în mijlocul vârtejului.
4. Fierbem ouăle 2- 3 minute și le scoatem.
5. Tăiem ridichile, le asezonăm cu sare, piper și spălăm mixul de salată.
6. Prăjim pâinea și o ungem cu crema de avocado.
7. Punem și mixul de saltă și ridichile, după care așezăm oul poșat. Presăram sare și piper după gust.
8. Micul dejun este gata, îl poți savura!
Toast cu avocado și ou poșat
3 comentarii
Pingback:
Pingback:
Pingback: