![](https://i0.wp.com/thecolorsofcooking.ro/wp-content/uploads/DSC_2575.jpg?resize=1000%2C665&ssl=1)
Paste caponata
Vara îmi place să mănânc preparate ușoare, cu legume de sezon și foarte aromate pe care le pot găti rapid. Așa am hotărât să gătesc această rețetă gustoasă de paste caponata.
În maxim 20- 30 de minute puteți savura aceste delicioase paste de vară!
Caponată este o rețeta tradițională italiană și este una din cele mai faimoase preparate din Sicilia. Este o tocăniță de legume mediteraneană, dulce- acrișoară, care are la baza vinete, măsline și capere. Este servită ca antreu sau ca garnitură lângă peste sau carne.
Vinetele sunt o sursă bogată de antioxidanţi, fibre, vitamine şi minerale esenţiale pentru organism. Datorită numeroaselor proprietăţi, vinetele au efecte benefice asupra sănătăţii.
Să trecem la gătit și să vă arăt cum am făcut eu paste caponata pe care le puteți servi atât fierbinți cât și ca salată de paste.
De ce avem nevoie:
- o ceapă mare;
- două vinete mici sau una mare;
- o lingură pastă de roșii;
- o conservă de roșii tăiate;
- 3 căței de usturoi;
- 50 ml vin roșu;
- 100 ml apă;
- o lingură de zahăr brun;
- o linguriță oțet balsamic;
- o lingură de capere;
- 100 gr măsline verzi;
- sare, piper, busuioc după gust;
- 500 gr fusilli;
Din cantitățile de mai sus rezultă 6 porții.
Cum se preapră:
Paștele se fierb conform informațiilor de pe ambalaj.
Călim ceapă și usturoiul în puțin ulei de măsline până când ceapa devine sticloasă.
![](https://i0.wp.com/thecolorsofcooking.ro/wp-content/uploads/DSC_2564.jpg?resize=960%2C638&ssl=1)
Adăugăm vinetele tăiate cubulețe și le sotam împreună cu ceapa.
![Paste caponata](https://i0.wp.com/thecolorsofcooking.ro/wp-content/uploads/DSC_2566.jpg?resize=960%2C638&ssl=1)
Când vinetele încep să se gătească adăugăm roșiile, pastă de roșii, vinul, apă, caperele, măslinele, busuiocul și lăsăm sosul să fiarbă la foc mic.
Spre final, adăugăm zahărul, oțetul balsamic, sare și piper după gust.
![Paste caponata](https://i0.wp.com/thecolorsofcooking.ro/wp-content/uploads/DSC_2574.jpg?resize=960%2C638&ssl=1)
Adăugăm pastele scurse de apă în sos și le lăsăm un minut să fiarbă împreună.
Oprim focul și servim pastele calde, dar le putem servi și ca salată de paste reci.
![Paste caponata](https://i0.wp.com/thecolorsofcooking.ro/wp-content/uploads/DSC_2584.jpg?resize=665%2C1000&ssl=1)
![Paste caponata](https://i0.wp.com/thecolorsofcooking.ro/wp-content/uploads/DSC_2589.jpg?resize=665%2C1000&ssl=1)
Poftă bună!
S-ar putea să-ți placă și
![Chiftele de fasole în sos marinara și pure de țelină](https://i0.wp.com/thecolorsofcooking.ro/wp-content/uploads/DSC_3400.jpg?resize=500%2C380&ssl=1)
Chiftele de fasole în sos marinara și piure de țelină
2 decembrie 2021![sarmale cu hrisca](https://i0.wp.com/thecolorsofcooking.ro/wp-content/uploads/9-4.jpg?resize=500%2C380&ssl=1)
Sarmale cu hrisca și ciuperci
15 aprilie 2020![Nuggets](https://i0.wp.com/thecolorsofcooking.ro/wp-content/uploads/DSC_5542.jpg?resize=500%2C380&ssl=1)