Mic dejun,  Rețete

French toast cu iaurt de soia și piersici la grill

Un french toast la micul dejun este ideal pentru diminețile de weekend și nu numai, este delicios și foarte ușor de preparat plus că poți folosi că topping tot ceea ce îți dorești ( fructe proaspete, ciocolată, diverse creme, sosuri, etc.)

French toast

De mic copil știu să fac friganele și am încercat diferite variante, dar astăzi va arăt rețeta mea preferată… gustul dulce al French toast-ului se îmbină perfect cu iaurtul de soia și cu piersicile făcute la grill.  

De ce avem nevoie:

  • 100 ml lapte soia;
  • o lingură sirop de agave;
  • o linguriță de scorțișoară;
  • două linguri de semințe de in măcinate;
  • două linguri rase de amidon de porumb sau făină de tapioca;
  • puțină sare;
  • o lingură de ulei de cocos;
  • 4 felii de pâine.
  • două piersici;
  • un iaurt de soia Alpro;
  • 100 gr afine;
  • semințe de chia pentru decor;

Cum se prepară:

Amestecăm laptele cu scorțișoara, semințele de in măcinate fin în prealabil, amidonul/tapioca, siropul de agave și sarea, până se omogenizează.

Topim într-o tigaie o lingură de ulei de cocos.

Tăiem pâinea în felii și le înmuiem în laptele de soia, apoi o punem în tigaie. Prăjim feliile pe fiecare parte pentru 1 – 2 minute, până se rumenesc frumos.

Piersicile le tăiem felii și le punem pe o tigaie grill câte 1-2 minute pe fiecare parte.

Pentru montarea faruriei, punem pe primul toast o lingură de iarut de soia, piersici si afine, apoi punem celalalt toast și procedăm la fel. La sfârșit presărăm cu semințe de chia.

French toast

Pofta buna!

French toast

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *