Plăcintă cu tofu, spanac și mazăre verde
Când ești surprins de musafiri pe nepusă-masă, nu te impacienta… rețeta de astăzi te va scoate în mod onorabil din încurcătură. Îți propun o gustare foarte ușor de făcut și care va fi apreciată: plăcintă cu tofu, spanac și mazăre verde.
Ți-am spus deja la omleta de tofu de ce și cum folosesc eu brânza tofu. În special pentru plăcintele și tartele vegane, indiferent dacă sunt sărate sau dulci, branza tofu constituie o bază excelentă pentru umplutură.
Am uitat că așteaptă niște musafiri după delicioasa gustare, așa că trecem repede la treabă. Să vedem de ce avem nevoie și cum preparăm plăcinta cu tofu, spanac și mazăre verde.
De ce ai nevoie:
- foi de plăcintă – un pachet;
- brânză tofu natur – o cutie;
- o ceapă alba;
- două fire de ceapă verde;
- 200 gr mazăre;
- 300 gr spanac;
- o legătură de mărar;
- drojdie inactivă;
- suc de lămâie;
- ulei de măsline;
- sare, piper.
Cum se face:
Tăiem ceapa mărunt și o sotăm până devine translucidă.
Adăugăm spanacul și il sotăm împreună cu ceapa.
După ce a început să scadă spanacul, adaugăm mazărea, mărarul, sare și piper.
Lăsăm compoziția deoparte până facem crema de tofu.
În cana unui blender punem 3/4 din tofu, ceapa verde, drojdia inactivă, sucul de lămâie ( după gust) si mixăm bine până obținem o cremă fină.
Zdrobim restul de tofu rămas, îl amestecăm cu crema obținută și apoi adăugăm legumele sotate și amestecăm puțin să se omogenizeze.
Ungem o tavă rotunda si începem să așezăm foile de plăcintă.
Punem în tavă două foi de placintă, le ungem cu ulei de măsline, apoi asezăm alte doua foi de plăcintă, dar în altă direcție, le ungem și pe acestea cu ulei, apoi mai punem două foi în altă poziție și adăugăm compoziția de brânză tofu și legume.
Peste compoziție mai punem o foaie de plăcintă și aducem toate colțurile foilor de pe margine și le îndoim spre interior.
Ungem cu ulei de măsline si dăm la cuptorul preâncălzit la 180 gr C, timp de 30- 35 minute (până când foile sunt rumene și crocante).
Nu te speria dacă compoziția este moale când scoți plăcinta din cuptor; se va întări când se va răci puțin.
Servește-o călduță, la cină, alături de o salată. Sau rece, ca gustare, la un pahar de vorbă și desigur, de băutura ta preferată!