
Supă gulaș de legume
Cum fac eu o supă gulaș din câteva ingrediente?

Aștept în fiecare an începutul verii, pentru că în piețe se găsesc multe legume proaspete, iar mâncarea gătită cu legume proaspete este foarte gustoasă.
În rețeta de astăzi am folosit cartofi noi, care sunt bogați în nutrienți și vitamine, dar și substanțe care ne energizează.
Urmează câțiva pași simpli și o să prepari o supă gulaș foarte gustoasă și aromată.
De ce avem nevoie

- o ceapă;
- 3 cartofi mari sau 6 cartofi mici;
- un ardei kapia;
- un ardei verde;
- 3 roșii;
- un dovlecel;
- 4 căței de usturoi;
- o linguriță de boia dulce’;
- o linguriță de chimen măcinat;
- o linguriță de cimbru uscat;
- o linguriță de oregano;
- o legătură de pătrunjel;
- o lingură de pastă de roșii;
- sare, piper după gust;
Cum se prepară
Spălam legumele și le tăiam cubulețe.
Călim ceapă și usturoiul în puțin ulei de măsline până devine ceapă sticloasă. Adăugăm cartoful, ardeiul, dovlecelul și condimentele.
Călim pentru câteva minute, apoi adăugăm apă, roșiile tăiate și o lingură de pastă de roșii.

Lăsăm la fiert până când legumele sunt gătite ( aproximativ 30- 40 minute).

La final, condimentăm cu sare și piper după gust și adăugăm pătrunjelul tocat.


Poftă bună!
S-ar putea să-ți placă și

Pide cu pesto și brânzeturi
20 mai 2020
Plăcinte cu varză
5 noiembrie 2020