Pară poșată
Întotdeauna am considerat că acest desert, para poșată, are un grad special de rafinament: acel rafinament care rezultă tocmai din simplitatea sa. Acesta este și motivul pentru care, până nu demult, încadram acest desert doar în meniul meselor sofisticate. Acum însă cred că-l poți prepara cu orice ocazie; cu siguranță vei surprinde.
De ce avem nevoie:
- 4 pere;
- 500 ml vin roșu;
- 100 gr zahăr de cocos sau brun;
- vanilie;
- anason, scortisoară.
Cantitățile sunt pentru 4 porții.
Cum se prepară:
Punem vinul la fiert împreună cu zahărul, condimentele și vanilia.
Curățăm perele de coaja și le tăiem fundul, astfel încât să creăm o bază dreaptă care să aibă stabilitate în farfurie.
Adăugăm perele în vin și le fierbem aproximativ 30 de minute la foc mic.
După ce perele sunt fierte, stingem focul și le mai lăsăm în vin 30-40 min și apoi le scoatem și le lăsăm să se răcească complet.
Din vinul rămas putem face o reducție cu care să stropim perele pentru un plus de savoare. Pentru aceasta punem vinul la fiert la foc mic și îl lăsăm pâna când scade și se îngroașă.
Servim para poșată lângă un mousse de ciocolată, o cremă de mascarpone aromata sau orice sortiment de înghețată. Eu am servit-o cu o înghețată de banane, tofu și busuioc.
Un comentariu
Pingback: