negresă cu zmeură
Rețete

Negresă cu dulceață de zmeură și cremă de nucă

Cum poți încheia o săptămâna plină??? Clar cu o prăjitură simplă și delicioasă!. Eu m-am gândit să prepar o negresă cu dulceață de zmeură ”din mărginime” și cremă de nucă, care cu siguranță va fi pe placul vostru dar și pe placul celor mici. Pentru cei foarte mici, puteți înlocui cacaoa cu pudră de roșcove.

negresă cu dulceață de zmeură
negresă cu dulceață de zmeură

Dulceața de zmeură ”din mărginime”, o puteți achiziționa de aici, dar și multe alte sortimente ca la bunica acasă!

negresă cu zmeură

Negresă cu dulceață de zmeură și cremă de nucă

Prep Time 5 minutes
Cook Time 45 minutes
Total Time 50 minutes
Course Desert
Cuisine American, Vegan

Ingredients
  

Pentru negresă

  • 200 gr făină
  • 80 gr zahăr de cocos
  • 50 gr cacao
  • 50 gr dulceață de zmeură
  • 200 ml lapte vegetal
  • 50 ml ulei vegetal
  • 100 gr nucă/ migdale/ caju mărunțite opțional
  • o linguriță esență de vanilie
  • un varf de linguriță bicarbonat de sodiu
  • un plic praj de copt
  • suc de lămâie

Pentru cremă

  • 250 gr cremă vegetală pentru prăjituri- meggle
  • 200 gr cremă de cocos partea groasă din conserva de lapte de cocos
  • 80 ml sirop de agave sau după gust
  • 80 gr nucă măcinată
  • o linguriță esență de rom opțional

In plus

  • dulceață de zmeură
  • zmeură proaspătă sau congelată
Keyword de post, desert vegan, negresă, nucă, vegan, zmeură

Cum se prepară:

  • Adăugăm într-un bol toate ingredientele uscate ( făina, zahăr de cocos, cacao, praf de copt, bicarbonatul de sodiu) și în alt bol, toate ingredientele umede ( lapte vegetal, ulei, jumătate de linguriță de zeamă de lămâie, esență de vanilie).
  • Adăugăm ingredientele umede peste cele uscate și amestecăm energic cu un tel până când se formează un aluat.
  • Peste aluat punem dulceața de zmeură și nucile (opțional) și amestecăm bine.
  • Pregătim o tavă cu hârtie de copt și adăugăm compoziția, o nivelăm frumos și o punem la cuptorul preîncălzit la 190 gr C pentru aproximativ 40- 45 de minute.
  • Lăsăm negresa să se răcească complet.
  • Până când se răcește negresa, pregătim crema.
  • Adăugăm sirop de agave după gust, puțină esență de rom și nuca măcinată. Mixăm până când se formează o cremă densă.
  • Întindem crema peste negresă și o lăsăm puțin la frigider.
  • După ce porționăm negresa, punem pe fiecare bucată o linguriță de dulceață de zmeură și câteva fructe de zmeură proaspete sau congelate.
negresă cu dulceață de zmeură

Poftă bună!

negresă cu dulceață de zmeură
negresă cu dulceață de zmeură

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Recipe Rating