Chilli cu fasole roșie și soia ( chilli sin carne)
Chilli cu fasole roșie și soia este o variantă delicioasă și fără gluten a celebrului preparat chilli con carne.
Cu această rețetă veți obține o farfurie bogată și condimentată, plină de proteine .
Este perfectă pentru a fi servită la prânz și la cină, lângă o garnitură ( orez, cartofi, paște, lipie) sau chiar ca și snack împreună cu nachos de porumb.
În cele din urmă, va arăt cum am preparat eu acest chilli cu fasole roșie și soia. Asezonează-l cu ceapă verde proaspătă și suc de lime… sooooo delicious!
De ce avem nevoie:
– 2 cepe;
– 1 ardei gras;
– un ardei iute;
– un morcov;
– 400g roșii;
– 4 căței de usturoi;
– o lingură de pastă de tomate;
– o conservă de fasole roșie;
– 100 gr. granule de soia;
– o lingură de boia afumată
– ½ linguriță de cayenne;
200 gr orez cu bob mare
Pentru servire
– ceapă verde;
– lime;
Cum se prepară:
Ceapă, usturoiul, ardeiul gras și ardeiul iute se toacă și se călesc în ulei de măsline pentru 2-3 minute.
Morcovul îl dăm pe răzătoarea mare și îl adăugăm peste legumele sotate. Călim legumele puțin apoi adăugăm pasta de roșii, roșiile cuburi, condimentele, fasolea roșie, soia texturată și lăsăm totul să fiarbă 10- 15 minute ( la nevoie, mai adăugăm apă).
Asezonăm cu sare și piper după gust.
Între timp punem, la fiert 200 gr de orez cu 400 ml apă. Lăsăm la fiert până când orezul este gătit ( la nevoie, mai adăugăm apă). Condimentam orezul cu sare și piper.
Pentru servire, așezăm în farfurie două linguri de orez și tocăniță chili, presăram cu ceapă verde și stropim totul cu suc de lime.
Poftă bună!