Ștrudel cu mere
Desert,  Rețete

Ștrudel cu mere și afine

În ultima perioada problema risipei, în general, și a celei alimentare, în particular, mă preocupă tot mai intens. Cred că acum, mai mult decât oricând, ar trebui să conștientizam, să ne educăm și să o combatem așa cum putem, începând de la cele mai mărunte și uzuale acțiuni. Sfaturi utile în acest sens le găseșți pe foodwastecombat. Astăzi te voi învață ce poți să faci cu merele uitate în coșul de fructe… da, acelea cu puncte sau chiar părți afectate deja… Nu le aruncă! Scobește, taie, salvează părțile neafectate! De obicei acestea sunt foarte dulci și aromate… numai bune pentru un ștrudel cu mere rapid și foarte gustos.

Ştrudelul este o prăjitură populară în mai toate țările care au aparținut teritoriului Austro-Ungar, cunoscând o mare diversitate de rețete, datorită umpluturii (ștrudel cu mere, vişine, cireşe şi alte frcute, brânză, dovleac, mac, nuci etc).

Rețeta pe care ți-o propun astăzi este ștrudel cu mere și afine. Chiar dacă în strudelul clasic merele nu se rad și călesc, eu am ales să fac umplutură după o rețeta veche de plăcintă din caietul de bucate al mamei.

De ce avem nevoie:

–       foi de plăcintă;

–       3 mere;

–       200 gr afine;

–       4 linguri de zahăr brun sau de cocos;

–       vanilie;

–       70 gr nucă;

Cum se prepară:

Curațăm merele și le dăm pe răzătoare.

Le punem în tigaie împreună cu zahărul și le sotăm puțîn( zahărul îl pui după preferintă; ia în considerare că afinele sunt acrișoare)

Adăugam vanilia, afinele, nuca și mai fierbem puțin  compoziția, apoi o lăsăm deoparte.

Punem într-un borcan puțină apă minerală cu ulei de măsline și agităm bine.

Punem pe un prosop de bucătărie umed câte o foaie de placintă pe care o ungem cu apă din borcan ( ne trebuie cam 6 foi de plăcintă unse și puse una peste cealaltă)

După ce am pus toate foile, adăugăm compoziția și rulăm ștrudelul

Ungem ștrudelul cu apă din borcan și îl punem la cuptor pentru aproximativ 30- 35 minute.

Ștrudel cu mere

Îl lăsăm să se răcească și îl putem servi!

Ștrudel cu mere

Daca îți plac afinele, poți incerca și prajitura crocantă cu afine!

2 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *