Paste la cuptor cu legume
Ți-am împărtășit într-una dintre rețetele mele mai vechi (spaghette cu ragu de linte) faptul că ador pastele. În rețeta de astăzi îți propun un altfel de a le găti: la cuptor. Așadar, uită de instrucțiunile de fierbere înscrise pe ambalajul acestora și urmează întocmai sfaturile de mai jos. Vei fi încântat de aceste paste la cuptor!
De ce avem nevoie:
- 300 gr paste (eu am folosit fusilli integrale);
- două cepe;
- un ardei kapia;
- 3 tije de apio;
- un dovlecel;
- 3 căței de usturoi;
- 150 gr de măsline
- o sticlă de sos de roșii;
- sare, piper, busuioc după gust;
- puțin ulei de măsline;
- optional, câteva felii de brânză vegană (eu am folosit felii vegetale de la Verdino).
- 200 ml apă.
Cum se prepară:
Tăiem toate legumele felii.
Adăugăm în tavă pastele, după care le stropim cu ulei de măsline și adăugăm condimentele.
Punem toate legumele și le amestecăm împreună cu pastele.
Adăugăm sosul de roșii și apa, cât să acopere pastele.
Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 gr C, pentru aproximativ 30 de minute. Din când în când le mai amestecam.
Dacă dorim să adăugăm și felii de brânza vegană, le punem acum și mai dam tava la cuptor încă 10 min.
Servim pastele calde.