French toast
Atunci când nu am evenimente, sâmbăta și duminica îmi place să mă răsfăț cu mic-dejunuri mai calorice, căci în zilele săptămânii, un smoothie colorat îmi dă destulă energie până la prânz. Ouăle poșate sunt preferatele mele (ai rețete aici), dar și toast-urile sunt o alegere inspirată. De mic știu să fac frigănele – varianta românească a mai pretențiosului french toast. Sunt sigur că și tu… Provocarea este însă aceea de a le realiza fără ou și lapte, în varianta vegană, de post.
De ce avem nevoie:
- 100 ml lapte soia;
- o lingură sirop de agave;
- o linguriță de scorțișoară;
- două linguri de semințe de in măcinate;
- două linguri rase de amidon de porumb sau făină de tapioca;
- puțină sare;
- o lingură de ulei de cocos;
- 6 felii de pâine.
Cum se prepară:
Amestecăm laptele cu scorțișoara, semințele de in măcinate fin în prealabil, amidonul/tapioca, siropul de agave și sarea, până se omogenizează.
Topim într-o tigaie o lingură de ulei de cocos.
Tăiem pâinea în felii și le înmuiem în laptele de soia, apoi o punem în tigaie. Prăjim feliile pe fiecare parte pentru 1 – 2 minute, până se rumenesc frumos.
Le servim calde, stropite cu sirop de agave și fructe de pădure.