French toast
Mic dejun,  Rețete

French toast

Atunci când nu am evenimente, sâmbăta și duminica îmi place să mă răsfăț cu mic-dejunuri mai calorice, căci în zilele săptămânii, un smoothie colorat îmi dă destulă energie până la prânz. Ouăle poșate sunt preferatele mele (ai rețete aici), dar și toast-urile sunt o alegere inspirată. De mic știu să fac frigănele – varianta românească a mai pretențiosului french toast. Sunt sigur că și tu… Provocarea este însă aceea de a le realiza fără ou și lapte, în varianta vegană, de post.  

De ce avem nevoie:

  • 100 ml lapte soia;
  • o lingură sirop de agave;
  • o linguriță de scorțișoară;
  • două linguri de semințe de in măcinate;
  • două linguri rase de amidon de porumb sau făină de tapioca;
  • puțină sare;
  • o lingură de ulei de cocos;
  • 6 felii de pâine.

Cum se prepară:

Amestecăm laptele cu scorțișoara, semințele de in măcinate fin în prealabil, amidonul/tapioca, siropul de agave și sarea, până se omogenizează.

Topim într-o tigaie o lingură de ulei de cocos.

Tăiem pâinea în felii și le înmuiem în laptele de soia, apoi o punem în tigaie. Prăjim feliile pe fiecare parte pentru 1 – 2 minute, până se rumenesc frumos.

Le servim calde, stropite cu sirop de agave și fructe de pădure.

French toast
French toast

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *