Supă cremă de porumb cu dovleac
Nu pot lăsa să treacă sezonul dovleacului fără să fac de câteva ori supă cremă de dovleac. Și da, ai ghicit, nu merg pe aceeași rețetă… îmi place să diversific… iar dovleacul, fiind atât de versatil, îmi dă această ocazie. Ți-am vorbit aici despre beneficiile acestei legume.
Rețeta de astăzi iese puțin din zona gusturilor clasice în care sunt duse supele de dovleac, prin combinația dovleac- porumb – afumat, care te va surprinde. Nu omite coaja de lămâie bio, care va asigura tușa finală și fresh-aromată a supei.
De ce avem nevoie
- 1 lingură ulei de măsline;
- 3-4 căței usturoi;
- o ceapă mare;
- 500 gr porumb (la conserva sau congelat);
- un dovleac mic;
- un morcov;
- un păstârnac;
- doi cartofi;
- jumătate linguriță de coaja de lămâie bio;
- sare, piper ( după gust);
- boia afumată ( după gust);
- puțin suc de lămâie.
Cum se prepară
Spălăm toate legumele și le curățăm.
Tăiem ceapa mărunt și o sotăm puțin în ulei de măsline. Adăugăm morcovul, păstârnacul, cartofii și usturoiul și le sotăm. Tăiem dovleacul cuburi și îl punem peste celelalte legume. Adăugăm și apă și le lăsăm să fiarbă.
Când sunt aproape fierte legumele, adăugăm porumbul congelat și mai dăm un clocot.
Lăsăm supa să se răcorească puțin apoi o transferăm în vasul unui blender de mare putere și o blendăm până devine cremă.
Adăugăm boia afumată (dulce sau picantă), coaja de lămâie, sare și suc de lămâie, după gust.
O servim cu crutoane de pâine.
Un comentariu
Pingback: