Chec cu banane și morcovi
Este una dintre acele după-amiezi în care am maaare nevoie de ceva dulce. Deschid cămara….. deh, cămara de izolare…. Ce să fac bun din ceea ce a mai rămas pe-aici? Să încercăm o rețeta de banana bread (chec cu banane) cu morcovi. Sigur va fi îndrăgită, atât de cei mari, cât și de cei mai mici pofticioși.
Rețeta este una vegană.
De ce avem nevoie:
– 280 gr făină de grâu;
– 70 gr zahăr de cocos sau brut;
– 2 lingurițe de scorțișoară;
– un plic de praf de copt;
– jumătate de linguriță de bicarbonat de sodiu;
– 110 ml lapte vegetal;
– 50 ml ulei de măsline;
– vanilie (recomand păstăi, 1 buc);
– un vârf de cuțit de sare;
– 3 banane coapte;
– 3 morcovi;
– 80 gr nucă.
Cum se face:
1. Încălzim cuptorul la 180 de grade.
2. Pasăm bananele cu ajutorul unei furculițe și le lăsăm deoparte.
3. Curățăm morcovii, îi spălăm bine și îi dăm pe răzătoarea mare.
4. Amestecăm partea solidă într-un bol (făină, scorțișoară, zahărul, bicarconatul de sodiu, praful de copt și sarea).
5. Adăugăm peste partea uscată, laptele, uleiul, piureul de banane și vanilia; amestecăm până se omogenizează după care adăugăm și morcovul ras.
6. Ungem o tavă de chec cu ulei și o tapetăm cu făină.
7. Adăugăm compoziția în tava de chec și punem peste nucile întregi sau mărunțite.
8. Dăm tava la cuptor pentru aproximativ 50- 55 minute, la 180 gr. C, până când checul trece de testul scobitorii. Dacă checul nu este gata, îl mai lăsăm încă 5-10 minute și avem grijă să nu se ardă.
Scoatem tava din cuptor și lăsăm checul să se răcească complet. Dacă puteți…. eu nu am reușit :).
Puteți încerca și rețeta de chec răsturnat cu banane și afine. O rețetă de banana bread reinterpretată, cu afine caramelizate, este absolut delicioasă.
Chec cu banane
3 comentarii
Pingback:
Pingback:
Pingback: