banan bread cu morcovi
Desert,  Rețete

Chec cu banane și morcovi

Este una dintre acele după-amiezi în care am maaare nevoie de ceva dulce. Deschid cămara….. deh, cămara de izolare…. Ce să fac bun din ceea ce a mai rămas pe-aici? Să încercăm o rețeta de banana bread (chec cu banane) cu morcovi. Sigur va fi îndrăgită, atât de cei mari, cât și de cei mai mici pofticioși.

Rețeta este una vegană.

De ce avem nevoie:

–       280 gr făină de grâu;

–       70 gr zahăr de cocos sau brut;

–       2 lingurițe de scorțișoară;

–       un plic de praf de copt;

–       jumătate de linguriță de bicarbonat de sodiu;

–       110  ml lapte vegetal;

–       50 ml ulei de măsline;

–       vanilie (recomand păstăi, 1 buc);

–       un vârf de cuțit de sare;

–       3 banane coapte;

–       3 morcovi;

–       80 gr nucă.

Cum se face:

1.     Încălzim cuptorul la 180 de grade.

2.     Pasăm bananele cu ajutorul unei furculițe și le lăsăm deoparte.

3.     Curățăm morcovii, îi spălăm bine și îi dăm pe răzătoarea mare.

4.     Amestecăm partea solidă într-un bol (făină, scorțișoară, zahărul, bicarconatul de sodiu, praful de copt și sarea).

partea solida din chec cu banane

5.     Adăugăm peste partea uscată, laptele, uleiul, piureul de banane și vanilia; amestecăm până se omogenizează după care adăugăm și morcovul ras.

adaugam morcovii in chec

6.     Ungem o tavă de chec cu ulei și o tapetăm cu făină.

7.     Adăugăm compoziția în tava de chec și punem peste nucile întregi sau mărunțite.

8.     Dăm tava la cuptor pentru aproximativ 50- 55 minute, la 180 gr. C, până când checul trece de testul scobitorii. Dacă checul nu este gata, îl mai lăsăm încă 5-10 minute și avem grijă să nu se ardă.

punem aluatul de chec cu banane in tava

Scoatem tava din cuptor și lăsăm checul să se răcească complet. Dacă puteți…. eu nu am reușit :).

scoatem tava din cuptor

Puteți încerca și rețeta de chec răsturnat cu banane și afine. O rețetă de banana bread reinterpretată, cu afine caramelizate, este absolut delicioasă.

Chec cu banane

3 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *