Cartofi zdrobiți (Smashed potatoes)
Astăzi am ales o retetă extrem de ușoară pe care v-o prezint separat întrucât acesti cartofi zdrobiți pot fi serviți simplu, ca snack, dar și alături de alte preparate, în dish-uri compuse.
Cartoful este baza bucătăriei multor gospodine din întreaga lume, pentru că este ieftin, ușor de găsit tot timpul anului, gustos. Cartoful este bogat în amidon, glucoză, acid folic, potasiu, fosfor, magneziu, vitaminele B1, B6, C și K. Carbohidrații din compoziția sa fac ca această legumă să fie ușor digerabilă și sățioasă. Reputația mai puțin favorabilă a cartofului printre persoanele atente la dietă nu este pe deplin întemeiată; acesta poate fi consumat în siguranță dacă știm cum să-l gătim și cu ce să îl asociem. Așadar nu prăjim cartofii în ulei și nu-i asociem cu carne, pâine, făinoase și sosuri grele. Locul lor este lângă alte legume și frunze.
De ce ai nevoie:
- 8 cartofi mici;
- ulei de măsline;
- sare, piper, chilli.
Cum se face:
Spălăm cartofii bine-bine și așa cu coajă îi punem la fiert în apă cu sare, timp de 20 de minute.
Când cartofii sunt fierți, îi asezăm într-o tavă și îi zdrobim. Asezonăm cu sare, piper, chilli și îi stropim puțin pe deasupra cu ulei de măsline.
Punem cartofii 15 minute la cuptor la 180 gr C sau până se rumenesc frumos.
Servim cartofii zdrobiți langă o salată de verdețuri, cu un sos tzatziki vegan cu mentă sau un pesto de mărar.
Cartofi zdrobiți
Un comentariu
Pingback: