Pita cu usturoi
Prânz/ Cină,  Rețete

Pita cu usturoi la tigaie

Simplu. Clasic. Bun la orice. Asta poți spune cu siguranță despre preparatul de astăzi: pita cu usturoi la tigaie. Servește-l singur, ca snack, lângă o salată de crudități, lângă o salată de vinete baba ghanouj sau cum îți dictează inspirația de moment; mie mi-a șoptit să-l alătur unor cinstite „jumeri” vegane și unor roșii de grădină…

De ce avem nevoie:

pentru aluat:

  • 250 gr făină;
  • 260 ml iaurt de soia;
  • un vârf de cuțit de praf de copt;
  • o linguriță rasă de sare

pentru sosul de usturoi:

  • două linguri cu ulei de cocos sau unt vegan;
  • un cățel de usturoi;
  • câteva fire de pătrunjel.

Cum se prepară:

Amestecăm făina cu sarea și praful de copt, apoi adăugăm iaurtul și frământăm până se formează un aluat omogen.

Împărțim aluatul în 2 bile mari (pentru doua pita mai groase) sau in 4 bile (pentru 4 pite mai subțiri).

Pentru a obține sosul de usturoi amestecăm uleiul de cocos cu usturoiul pisat, sare după gust și pătrunjelul tocat. Lăsăm sosul deoparte până gătim pitele.

Întindem fiecare bilă de aluat cu sucitorul și o prăjim într-o tigaie încinsă, câte 2 mjnute pe fiecare parte, până se rumenește frumos.

Pita cu usturoi

După ce întoarcem fiecare lipie, o ungem cu sosul de usturoi.

Pita cu usturoi
Pita cu usturoi

Le savurăm calde sau reci.

Pita cu usturoi
Pita cu usturoi

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *