
Focaccia cu roșii cherry, usturoi și rozmarin
Focaccia este una dintre pâinile italiene pe care le comand când ieșim să mâncăm în oraș, are un gust minunat, o crustă crocantă și un miez pufos. Printre preferatele mele sunt focaccia cu ceapă caramelizată sau focaccia cu ierburi aromatice, roșii cherry, sare grunjoasă și ulei de măsline.
Astăzi va voi arată cum fac eu o focaccia cu roșii cherry, usturoi și rozmarin, într-o varianta simplă.

De ce avem nevoie:
– 500 gr făină;
– 350 ml apă;
– 7 gr drojdie uscată;
– o linguriță rasă de zahăr;
– 50 ml ulei de măsline;
– 250 gr roșii chery;
– 3 cățeti de usturoi;
– câteva crenguțe de rozmarin proaspăt;
Cum se prepară:
Punem făină într-un castron și adăugăm o linguriță de sare.
Dizolvăm drojdia cu zahărul în 350 ml apă călduță și o turnam peste făină.
Frământăm aluatul pentru 4- 5 minute (dacă aluatul este prea tare, mai adăugăm puțină apă) și îl stropim cu ulei de măsline.
Lăsăm aluatul la dospit pentru o oră. După ce aluatul dospește îl întindem cu ajutorul degetelor într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.
Punem roșiile cherry, usturoiul mărunțit și crenguțele de rozmarin apoi presărăm sare grunjoasă și piper.
Acoperim tavă și lăsăm aluatul să dospească în tavă încă o oră.
După ce aluatul a crescut, îl înțepăm din loc în loc cu o furculiță și dăm tava la cuptor pentru aproximativ 12-15 minute la 220 gr.

Poftă bună!
Încearcă și pidele turcești!

S-ar putea să-ți placă și

Rosti de cartofi cu ouă în două variante
9 mai 2020
Plăcintă cu tofu, spanac și mazăre verde
4 mai 2020