Supă de căpșuni cu castravete
O propunere pentru zilele toride de vară. O explozie de prospețime și aromă. Poate ești circumspect: o supă rece cu fructe? Deși pare extravagant, este un preparat extrem de simplu. Rece, crudă (90%) si foaarte fresh este alegerea ideală când îți dorești o masă ușoară, săracă în calorii și revigorantă. Un plus al acestui preparat este versatilitatea sa: un strop de sare și-un fir de ceapă verde îl recomandă ca prânz sau chiar cină, un vârf de cuțit de vanilie și eventual câteva picături de sirop de agave, îl transformă intr-un mic dejun sau o gustare de după-amiază.
Mai mult ca sigur alegi să consumi căpșuni pentru gustul și aroma lor. Dar motivul conștient ar putea fi la fel de bine beneficiile acestora: întăresc sistemul imunitar, ajută la întreținerea unei vederi sănătoase, la scăderea colesterolulului, la reducerea inflamatiilor și menținerea sub control a greutății (pentru că au un conținut redus de sodiu, zahăr și calorii).
Te-am convins? Dacă nu, cu siguranță ți-am sârnit curiozitatea… Nu greșești să mergi pe mâna mea: pregătim supă de căpșuni cu castravete…
De ce avem nevoie:
– 300 gr căpșuni proaspete;
– un castravete mare sau doi mici curățați de coajă;
– 200 gr iaurt de soia sau lapte de cocos;
– suc de la o jumătate de lămâie;
– la alegere: vanilie și o lingurită de agave sau un strop de sare și un fir de ceapă verde;
– 3- 4 frunze de mentă;
Cum se prepară:
– Punem toate ingredientele în cana unui blender.
– Blendăm până când obținem o cremă fluidă și fină.
– Putem servi supa pe loc sau o putem lasă la rece 30 de minute, pentru a se îmbina aromele.