Supă de căpșuni
Desert,  Rețete,  Supe

Supă de căpșuni cu castravete

O propunere pentru zilele toride de vară. O explozie de prospețime și aromă. Poate ești circumspect: o supă rece cu fructe? Deși pare extravagant, este un preparat extrem de simplu. Rece, crudă (90%) si foaarte fresh este alegerea ideală când îți dorești o masă ușoară, săracă în calorii și revigorantă.  Un plus al acestui preparat este versatilitatea sa: un strop de sare și-un fir de ceapă verde îl recomandă ca prânz sau chiar cină, un vârf de cuțit de vanilie și eventual câteva picături de sirop de agave, îl transformă intr-un mic dejun sau o gustare de după-amiază.

Mai mult ca sigur alegi să consumi căpșuni pentru gustul și aroma lor.  Dar motivul conștient ar putea fi la fel de bine beneficiile acestora: întăresc sistemul imunitar, ajută la întreținerea unei vederi sănătoase, la scăderea colesterolulului, la reducerea inflamatiilor și menținerea sub control a greutății (pentru că au un conținut redus de sodiu, zahăr și calorii).

Te-am convins? Dacă nu, cu siguranță ți-am sârnit curiozitatea…  Nu greșești să mergi pe mâna mea: pregătim supă de căpșuni cu castravete…

De ce avem nevoie:

–        300 gr căpșuni proaspete;

–        un castravete mare sau doi mici curățați de coajă;

–        200 gr iaurt de soia sau lapte de cocos;

–        suc de la o jumătate de lămâie;

–        la alegere: vanilie și o lingurită de agave sau un strop de sare și un fir de ceapă verde;

–        3- 4 frunze de mentă;

Cum se prepară:

–        Punem toate ingredientele în cana unui blender.

Supă de căpșuni

–        Blendăm până când obținem o cremă fluidă și fină.

–        Putem servi supa pe loc sau o putem lasă la rece 30 de minute, pentru a se îmbina aromele.

Supă de căpșuni
supă de căpșuni

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *